Desert cu ciocolata alba

Cauti un desert care sa fie “wow”? O adevarata aparitie pe masa si pentru care sa te laude toata lumea? Dar totusi nu vrei sa petreci multe ore in bucatarie si nici nu ai veleitati de maestru cofetar? Atunci am reteta perfecta pentru tine – DESERT CU CIOCOLATA ALBA!

desert cu ciocolata alba

Am pus la treaba foile de placinta Morarita, pe care le am mereu in congelator si doar asteapta semnul meu sa fie tranformate intr-un preparat delicios! Produsele Morarita sunt parte din Teo’s Kitchen de ani buni si nu m-au dezamagit niciodata! Se folosesc usor, sunt foarte versatile, perfecte pentru preparate dulci sau sarate si au nevoie numai imaginatia mea de moment si ingredientele pe care le am la dispozitie pentru a se transforma in mici capodopere culinare!

desert cu ciocolata alba

Reteta de azi – Desert cu ciocolata alba – s-a nascut din dorinta de a savura un desert de vara, nici prea dulce, nici prea incarcat, racoros si neaparat cu fructe! Inspirata de reteta clasica de Mille Feuille, am folosit foile de placinta pentru a obtine straturi super crocante. Le-am umplut apoi cu o crema fina, de mascarpone, ciocolata alba si vanilie. Totul a fost completat de fructele de padure acrisoare. Nu am cuvinte sa va spun cat de minunat a iesit…asa ca trebuie sa incercati reteta de Desert cu ciocolata alba!

desert cu ciocolata alba

Desert cu ciocolata alba – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pentru ca folosim doar jumatate din pachetul de foi de placinta, poti folosi cealalta jumatate pentru alte retete delicioase, cum ar fi Rulouri cu mar si scortisoara, Placinta cu somon si spanac, Placinta cu branza feta si rosii (click pe titlul pentru a accesa fiecare reteta).
  • Nu uitati sa decongelati corect foile de placinta Morarita – fie le lasati peste noapte in frigider, fie le scoateti pe blatul de lucru cu 2-3 ore inainte de folosire. Foile trebuie sa fie decongelate dar reci, astfel incat sa nu se lipeasca intre ele.
  • Lucram cu o singura foaie de placinta o data, iar pe restul le tinem acoperite cu un prosop umed, asftel incat sa nu se usuce.
  • Ungem fiecare foaie in parte cu unt topit sau ulei, folosind o lingura de patiserie. Abia apoi adaugam, cu grija, urmatoarea foaie.
  • La capitolul crema, am ales sa folosesc doar mascarpone si ciocolata alba. Puteti adauga si zahar pudra daca doriti o crema mai dulce.
  • Sigur, puteti folosi si ciocolata cu lapte sau ciocolata amaruie, in functie de preferinte.
  • Pregatim crema inainte de a ne ocupa de foi, astfel incat sa stea la rece pana coacem foile.

desert cu ciocolata alba

Ingrediente pentru 6 portii Desert cu ciocolata alba:

  • 5 foi de placinta Morarita
  • 100g unt topit
  • un ou batut
  • 2 linguri zahar brun
  • 500g mascarpone
  • 200g ciocolata alba
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • fructe de padure pentru decor

fructe de padure pentru decor

Pentru reteta VIDEO de DESERT CU CIOCOLATA ALBA apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Mod de preparare Desert cu ciocolata alba

Incingem cuptorul la 220°C. Mai intai ne ocupam de crema: topim ciocolata alba la abur sau in cuptorul cu microunde. Daca o topim la abur, punem ciocolata intr-un vas termorezistent, pe care il asezam deasupra unei oale cu apa clocotita. Amestecam des, pana ciocolata este topita. Daca topim ciocolata in cuptorul cu microunde, punem ciocolata intr-un vas potrivit pentru cuptor. O topim in reprize de cate 10 secunde, apoi scoatem dupa fiecare 10 secunde si amestecam, pana ciocolata este topita.

Intr-un bol incapator, amestecam cu telul sau mixerul mascarpone, ciocolata alba topita si vanilia. Trebuie sa obtinem o crema foarte fina. Dam crema la rece pana pregatim foile.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Asezam prima foaie de placinta, o ungem bine cu unt topit, folosind o pensula pentru patiserie. Asezam a doua foaie de placinta, o ungem cu unt. Continuam asa pana la ultima foaie. Cat timp lucram cu o foaie de placinta, celelalte raman acoperite cu un prosop umed.

desert cu ciocolata alba

Ungem foarte bine cu ou batut, presaram zahar brun. Taiem foile in 12 dreptunghiuri egale. folosind un cutit bine ascutit sau o rola pentru taiat aluat/pizza. Coacem foile 12-15 minute sau pana sunt frumos rumenite si aurii. Le lasam sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a le umple.

Asezam pe platou un dreptunghi crocant, apoi punem un strat de crema, folosind un pos cu varf stea. Daca nu avem pos, putem folosi o puga in care punem crema si o taiem la un colt sau, pur si simplu, ungem foiale cu un strat generos de crema folosind un cutit pentru unt. Peste stratul de crema urmeaza un alt strat de foi, apoi ultimul strat de crema si fructele.

desert cu ciocolata alba

Desert cu ciocolata alba va fi, cu siguranta, un desert iubit de toata lumea! Combinatia dintre foile extrem de crocante, crema racoroasa si fructele acrisoare il face un desert perfect pentru vara!

Alaturi de prietenii nostri de la Morarita, va dorim pofta buna si speram sa va placa acest desert mi-nu-nat!

desert cu ciocolata alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.