Clafoutis sarat

Azi pregatim impreuna o varianta sarata a clasicului desert de origine franceza Clafoutis cu cirese – Clafoutis sarat!

Aceasta varianta sarata este un preparat perfect pentru vara, fresh si racoritor daca e servit rece, de la frigider. Este usor de preparat cu ingrediente simple si profitand maxim de legumele colorate de vara! Este perfect pentru pranz sau cina si usor de transportat la picnicuri si iesiri in natura.

clafoutis sarat

Clafoutis sarat – ce trebuie sa stii despre reteta

La baza oricarei retete de Clafoutis sta un aluat dens, pe baza de oua, foarte asemanator cu aluatul pentru clatite. De altfel, sa pregatesti un clafoutis, dulce sau sarat, este la fel de simplu ca a face clatite sau pancakes, poate chiar mai simplu si rapid pentru ca nu trebuie sa stam langa o tigaie! Pur si simplu amestecam oua, lapte, uneori si smantana dulce, putina faina si gata! Punem in tava legumele preferate, cubulete de bacon (optional dar…delicios!) si orice tip de branza. Turnam deasupra aluatul si coacem! Clafoutis se umfla in cuptor si se dezumfla usor pe masura ce se raceste. Are o crusta delicioasa, margini rumenite si un interior moale, ca o budinca.

clafoutis sarat

Clafoutis sarat – ce putem folosi pentru umplutura?

Eu am ales sa folosesc rosii cherry, masline si mozzarella, busuioc proaspat. Toate acestea imi inspira o salata de vara. Dar puteti folosi si alte legume de sezon: vinete si dovlecei pe care le taiem cubulete si le prajim putin intr-o tigaie cu putin ulei. Astfel, legumele isi lasa apa in exces si devin usor crocante si caramelizate. La fel de bine merg si cubulete de ardei gras, porumb, mazare, morcovi. Cu cat mai colorat cu atat mai bine!

clafoutis sarat

Ingrediente pentru 6 portii de Clafoutis sarat:

  • 100g faina Castello
  • 2 oua mari
  • 70ml ulei Vita D’Or
  • 250ml lapte Pilos
  • 250g mini-mozzarella Lovilio
  • 250g rosii cherry
  • 250g masline Eridanous
  • busuioc proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • sare Castello
  • piper Kania
  • o lingurita unt Pilos

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Clafoutis sarat va asteapta in MAGAZINELE LIDL din toata tara!

Pentru reteta VIDEO de CLAFOUTIS SARAT apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Pentru modul de preparare pas cu pas al retetei de Clafoutis sarat, urmariti reteta pas cu pas mai jos!

clafoutis sarat

Mai intai pregatim vasul pentru copt: ungem foarte bine cu unt un vas termorezistent sau o tava de 15x25cm. Incingem cuptorul la 180°C.

Asezam pe fundul vasului mozzarella si maslinele bine scurse, rosiile cherry.

Intr-un bol incapator amestecam ouale, uleiul, laptele pana avem o compozitie de consistenta celei pentru clatite. Condimentam cu sare, piper. Adaugam faina si usturoiul trecut prin presa. Amestecam.

Turnam compozitia in tava, peste rosii, mozzarella si masline. Punem si frunzele de busuioc proaspat.

Dam Clafoutis sarat la cuptor 35-40 minute sau pana are o crusta aurie si marginile sunt rumenite.

clafoutis sarat

Clafoutis sarat poate fi servit cald sau rece, in functie de preferinte. Se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider si il puteti incalzi usor inainte de servire. Sa va fie de cel mai bine!

 

 

2 Comments

  1. Anghel Iuliana

    Arata foarte foarte bine…
    In descrierea rețetei (scrise) s-a omis adăugarea fainii.. Dacă doriți, sa corectați…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.