Chec cu orez

Chec de orez cu parmezan varianta cea mai la indemana de a recicla orezul ramas de la alte mese. Ai fiert prea mult orez natur? Nu-i nimic! Il folosim azi pe tot!

chec cu orez

Garnitura de orez fiert simplu cu sare este una dintre cele mai intalnite. Eu o pregatesc des langa fripturi sau legume si recunosc ca de cele mai multe ori fiert putin mai mult decat este nevoie. Sunt convinsa ca si voua vi se intampla, tocmai de aceea vreau sa va arat ce puteti face si cum puteti sa il transformati intr-un super preparat: chec de orez cu parmezan. Simplu si bun cu foarte putine ingrediente!

chec cu orez

Gasesti toate ingredientele in oricare din mazaginele Lidl.

Vezi si reteta de ARANCINI sau chiftelute de orez, o alta metoda de a recicla orezul.

Chec de orez cu parmezan – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti sa folosesti orice tip de orez, chiar si orez integral.
  • La reteta de baza de mai jos poti adauga ardei taiati cubulete, sunca, salam sau chiar carnaciori, ciuperci, mazare etc.
  • Adauga verdeturi proaspete pentru un plus de aroma si un aspect deosebit.
  • Nu ai parmezan la indemana? Poti folosi un cascaval simplu sau afumat.
  • Poti coace checul si in tava rotunda. Ba chiar il poti folosi ca baza pentru o tarta aperitiv.
  • Poti servii feliile de chec ca garnitura pentru mancarurile cu sos, cum ar fi tocanitele. Este delicioasa combinatia.
  • Pentru o crusta super aurie, unge checul inainte de coacere cu putin sos de rosii.

chec cu orez

Ingrediente pentru 10-12 felii de Chec cu parmezan

  • 700g orez Golden Sun fiert
  • 100g parmezan Lovilio
  • 3 oua
  • 50g unt Pilos topit
  • Sare Castello
  • Piper Kania

chec cu orez

Mod de preparare Chec cu orez

  1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  2. Intr-un bol sparge ouale si batele cu o furculita sau mizeaza cu mixerul alaturi de untul topit, parmezan, sare si piper.
  3. Adauga acest amestec peste orezul fiert si omogenizeaza cu o spatula.
  4. Toarna amestecul intr-o forma de chec unsa cu putin unt.
  5. Coace checul de orez cu parmezan 50-60 minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.

chec cu orez

Dupa coacere, lasa checul sa se raceasca complet in tava, apoi feliaza-l. Este delicios si rece si cald si este preferat de copii! Sa va fie de cel mai bine si pofta buna!

chec cu orez

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.