Salut, si bine ati revenit in Teo’s Kitchen! Azi pregatim impreuna reteta de Gnocchi la cuptor, o reteta delicioasa, cu ingrediente simple si sanatoase, cu multa iubire si ZERO APA! ❤️️️
Azi, pe 8 iunie, celebram Ziua Oceanelor (International Oceans’ Day) si m-am alaturat provocarii #GATESCNURISIPESC intiata de prietenii mei de la Nestlé. E foarte simplu: am vrut sa va demonstrez cat de usor putem economisi apa cand gatim si ca putem face retete delicioase chiar fara a folosi apa! Am fost provocata sa gatesc reteta de GNOCCHI LA CUPTOR si sa va impartasesc cateva din trucurile mele pentru a economisi apa zi de zi!
Anul trecut, impreuna cu Let’s Do it, Romania! Nestlé a mobilizat peste 400 de voluntari in actiuni de ecologizare de-a lungul Dunarii si la Marea Neagra. In prezent, la nivel global, Nestlé deruleaza peste 500 proiecte de economisire a apei in fabricile sale, economisind 3,7 milioane m3 de apa pe an, echivalentul a 1.500 de bazine olimpice de inot. In Romania, actiunile de sustenabilitate derulate de Nestlé se reunesc sub umbrela – Adauga Iubire pentru o viata curata #LESSWASTEMORELOVE sau #NURISIPICATPOTIIUBI ❤️️️
Gnocchi la cuptor – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Gnocchi la cuptor se pregatesc foarte usor, puteti folosi legumele voastre preferate, proaspete sau congelate.
- Ce mai puteti adauga la capitolul legume? Porumb, mazare, broccoli, Frunze de baby spanac, ceapa verde, ciuperci proaspete sau din conserva.
- O reteta foarte simpla, potrivita pentru intreaga familie, pentru pranz sau cina.
- In plus, e gata cu totul in mai putin de 30 de minute!
- V-a ramas o portie in plus? Gnocchi la cuptor pot fi congelati o data ce sunt gatiti. Cand doriti sa ii serviti, ii decongelati peste noapte in frigider sau 1-2 ore pe blatul dil bucatarie, apoi incalziti la cuptor, cu putina branza data pe razatoare!
Gnocchi la cuptor – Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 gr gnocchi proaspeti
- 2 ardei grași
- 20 rosii cherry
- 1 ceapa roșie
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de busuioc proaspat
- 2 linguri de ulei masline
- 1 lingurita de Maggi Felul Doi
- 100g parmesan proaspat razuit
Pentru modul de preparare al retetei de Gnocchi la cuptor, apasa PLAY in fereastra de mai jos!
Mod de preparare Gnocchi la cuptor
- Preincalzim cuptorul la 200°C. Tapetam cu hartie de copt sau spray non-stick o tava de 15x25cm.
- Taiem legumele in bucati portivite. Amestecam intr-un bol incapator gnocchi, ardeii, ceapa, usturoiul, ulei de masline, busuiocul si Maggi Felul Doi si parmesanul.
- Transferam tot amestecul in tava pregatita. Dam la cuptor 20 de minute sau pana gnocchi devin pufoși și legumele sunt ușor caramelizate.
Pofta buna si fii mandra de tine, Gospo-Divo: nu ai folosit deloc apa in reteta de azi! Si inca un truc util? Cand speli legumele sau fructele, nu le lasa sub jet de apa pentru mult timp. Mai degraba scufunda-le intr-un vas cu apa cu putin bicarbinat si lasa-le sa stea 10-15 minute. Astfel se curata si ceara de pe fructe si legume si ai folosit mai putina apa! ❤️
Alta super reteta! Multumim! Cu ce putem inlocui busuiocul si Maggi Felul Doi???
Condimentle si ierburile aromatice care va plac cel mai mult.
Delicioasa reteta! Mersi muult Teo!
Cu drag!