Gustare sarata sau mini covrigi – raspunsul pentru gustarea copiilor, pentru rontaiala din seara de filme, pentru #NetflixAndChill, pentru musafiri, pentru o zi banala de joi!
Aceasta Gustare sarata sau mini covrigi se pregateste extraordinar de usor, cu doar cateva ingrediente principale! Rezultatul? Niste pernute extraordinar de pufoase si aromate, care se topesc in gura! Efectiv nu te poti opri din mancat si nu e de mirare, sunt un vis!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Gustare sarata va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multe retete, va asteptam in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!
Ingrediente pentru 4 portii de Gustare sarata / mini covrigi
- 1 cana faina Belbake
- 1 cana iaurt grecesc Pilos
- 1/2 pliculet praf de copt
- 500ml apa
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu Belbake
- 80g unt Pilos
- fulgi de sare
Pentru a masura ingredientele folosim o cana de 250ml. Cantitatile din reteta se pot dubra sau tripla foarte usor pentru o gustare sarata super generoasa!
Pentru gustare sarata / mini covrigi pregatim tava mare a cuptorului, pe care asezam hartie de copt. Incingem cuptorul la 200°C.
Intr-un bol punem iaurtul, faina, praful de copt, un praf de sare. Amestecam cu lingura de lemn pana avem un aluat omogen.
Mutam aluatul pe planseta pudrata cu faina. Impartim in 4 parti egale, formam 4 rulouri. Le taiem in 12 cubulete de 1×1 cm.
Punem apa la fiert. Cam da in clocot, adaugam bicarbonatul. Scufundam pernutele de aluat in apa si le lasam 1 minut. Le scoatem direct pe hartia de copt, folosind o paleta. Pentru cele mai bune rezultate, fierbem pernutele de aluat pe rand, in 3-4 transe.
Dam tava la cuptor 8-12 minute sau pana pernutele sunt rumenite.
Torpim untul intr-un vas incapator. Punem deasupra pernutele, amestecam bine, astfel incat fiecare sa formeze o pelicula de unt. Presaram sare.
Reteta de Gustare sarata / mini covrigi este gata! Un deliciu! Sa va fie de cel mai bine! Incearca si reteta de SIMIT – covrig turcesc.