Chiar daca anul acesta vom petrece Pastele acasa, fara o masa mare in familia reunita, asta nu inseamna ca trebuie sa avem o masa de Paste plictisitoare! Reteta de Colacei cu branza este ideala pentru masa de sarbatore! ♥
Colaceii se pregatesc usor, cu foile de placinta Morarita, iar la capitolul umplutura putem folosi ce dorim! Eu am ales o umplutura de branza cu ceapa si usturoi verde, pentru ca sunt in plin sezon si sunt senzational de aromate! Ce mai poti folosi pentru Colacei cu branza? Afla mai jos!
Colacei cu branza – Cum folosim corect foile de placinta de la Morarita
- Despre foile de placinta de la Morarita v-am povestit de foarte multe ori. Eu le am mereu la indemana in congelator, pentru ca sunt rapide, versatile, iar rezultatul este mereu unul exceptional de crocant si auriu!
- Cum folosim foile de placinta? In primul rand trebuie sa le decongelam corect, pe blatul din bucatarie pana ajung la temperatura camerei dar sunt inca reci. Sau cel mai bine, le decongelam peste noapte la frigider.
- O data deschis ambalajul, lucram cu cate o foaie de placinta o data. Ungem fiecare foaie cu unt topit, folosind o pensula de patiserie, inainte de a suprapune o noua foaie.
- Cat timp lucram cu o foaie, restul e important sa ramana acoperite cu un prosop umed, astfel incat sa nu se usuce si sa ramana maleabile.
- Indiferent pentru ce folosim foile, placinte dulci sau sarate, este important sa ungem preparatul cu ou batut ininte de a-l da la cuptor. Astfel placinta va fi aurie si crocanta.
Colacei cu branza – Tot ce trebuie sa stii despre reteta ♥
- Eu am ales o umplutura cu branza de vaci, pe care am combinat-o cu ceapa si usturoi verde.
- Ce mai putem pune? In primul rand poti alege branza ta preferata! Daca mergi pe varianta de branza de vaci, poti sa o amesteci cu spanac, leurda, rucola etc. Daca mergi pe varinata dulce, poti amesteca branza cu vanilie, un ou batut pentru a lega compozitia, stafide inmuiate in rom.
- Poti folosi crema de branza amestecata cu telemea sau cascaval date pe razatoare, branza de burduf, cartofi fierti si pisati cu furculita, amestecati cu putina ceapa calita. Sau chiar o umplutura de carne tocata!
Ingrediente pentru 4 bucati de Colacei cu branza
- un pachet foi de placinta Morarita
- 60g unt topit
- 300g branza de vaci
- 3 fire ceapa verde
- 3 fie usturoi verde
- o lingurita ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- un ou pentru compozitie
- 4 oua fierte si vopsite
- un ou batut pentru a unge colaceii
- 1 lingura seminte de susan
Decongelam foile pentru placinta. Incingem cuptorul la 200°C si tapetam tava cu hartie de copt.
Pregatim umplutura: calim intr-o lingurita de ulei de masline ceapa si usturoiul taiate rondele, pana ceapa e translucida. Amestecam cu branza de vaci, condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam si un ou care va lega compozitia.
Ungem fiecare foaie cu unt topit, apoi o acoperim cu a doua foaie. Ungem din nou cu unt, punem a-3a foaie. Pentru fiecare colacel folosim 3 foi de placinta.
Impartim umplutura in 4 parti egale. Punem umplutura pe margine, de-a lungul foilor de placinta. Rulam strans pentru a face un baton. Invartim placinta in jurul oului vopsit pentru a forma colaceii.
Asezam colaceii in tava. Ii ungem cu ou batut si presaram seminte de susan. Dam la cuptor 25-30 minute sau pana colaceii sunt rumeniti.
Sper sa va placa reteta de Colacei cu branza la fel de mult cum ne-a placut noua! Alaturi de Morarita va dorim un Paste linistit si frumos alaturi de cei dragi ♥ Incearca si reteta de Placinta cu branza feta si rosii ♥
Colăceii ii punem la cuptor cu tot cu ouăle vopsite?
Da, colaceii se coc impreuna cu ouale.