Papanasi fierti – reteta rapida

Papanasi fierti este una din retetele copilariei mele si una dintre primele retete publicate pe blog. Fiind o reteta foarte draga mie, foarte usor de pregatit si “prietenoasa” cu intreaga familie, o aduc azi pentru voi in varianta video. Asta pentru ca, alaturi de prietenii mei de la  E.ON Romania  ne-am propus sa va prezentam o serie de retete numai bune de pregatit si savurat in familie, pe gustul intregii familii. Sunt retete simple, pe care le puteti pregati cu ingrediente de baza, pe care le aveti in casa!

papanasi fierti

Papanasi fierti – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Folosim o branza de vaci grasa, care era mai uscata si are destul de putin zer. Pentru reteta de Papanasi fierti nu este indicata branza cremoasa, pentru ca e nevoie de mult gris ca sa putem modela compozitia si astfel papanasii vor iesi tari.
  • Din cantitatile date ies 10 papanasi, dar reteta se poate dubla foarte usor pentru o cantitate mai mare.
  • Trebuie sa adaugam gris doar cat sa putem modela compozitia si ca papanasii sa nu se imprastie la fiert. Astfel, papanasii vor iesi pufosi si nu se intaresc pe masura ce se racesc.

papanasi fierti

  • Pentru a ne fi cat mai usor, modelam papanasii cu mainile putin umede.
  • Pentru a obtine papanasi egali, folosim o lingura pentru inghetata pentru a doza compozitia.
  • Putetem pregati o portie dubla de papanasi, iar apoi congelam o parte din ei. Pentru decongelare, ii lasam peste noapte in frigider apoi le mai dam un clocot inainte de servire.

papanasi fierti

Ingrediente pentru 10 bucati de Papanasi fierti

  • 250g branza de vaci
  • 1 ou
  • ½ lingurita vanilie
  • 2 linguri zahar tos pentru papanasi
  • 2-3 linguri gris
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura ulei de floarea soarelui
  • 150g pesmet
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita scortisoara

papanasi fierti

Pentru reteta VIDEO de PAPANASI FIERTI, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Mod de preparare PAPANASI FIERTI

  1. Intr-un bol amestecam branza de vaci, oul, vanilia, grisul, coaja de lamaie. Daca branza de vaci este foarte umeda, o strecuram foarte bine intr-o sita sau un tifon inainte de folosire.
  2. Cu mainile umede, modelam bilute de branza de marimea unei mingi de ping-pong.
  3. Punem 2 litri de apa la fiert. Pana apa fierbe, ne ocupam de amestecul de pesmet. Intr-o tigaie punem uleiul si pesmetul, amestecam foarte bine. Prajim pesmetul pana este usor rumenit, apoi adaugam zaharul si scortisoara. Tinem pe foc 1-2 minute, amestecand des sau pana pesmetul este rumenit dupa gusturile noastre.
  4. Cand apa clocoteste, dam focul la minim si punem papanasii la fiert. Ii lasam sa fiarba la foc mic, pana se ridica la suprafata. Ii scoatem din apa cu ajutorul unei site si ii punem direct in amestecul de pesmet. Avem grija ca fiecare papanas sa fie acoperit cu o crusta de pesmet.

Papanasii fierti sunt deliciosi calzi, imediat ce ii luam de pe foc. Putem sa ii servim exact asa cum sunt sau alaturi de iaurt/smantana si dulceata preferata. Alaturi de E.ON Romania va dorim sa va fie de cel mai bine si zile frumoase petrecute acasa, alaturi de cei dragi.

papanasi fierti

2 Comments

  1. Iubesc papanașii, dar gandul la prajeală nu ma lasa sa ii fac ( si am incercat o data si nu au iesit wow), iar la restaurant nu apuc niciodată sa ii comand. Am dat de rețeta ta, si am zis ca e musai sa o încerc, si vreau sa îti spun ca am ajuns la stadiul de repet: la maxim 2 săptămani fac , dar porție dublă, deoarece fetelor le plac gomboții cu branza ( așa le zic ele). Deci, in numele fetelor îți mulțumim pentru rețetă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.