Nu mai stii cum sa pregatesti pieptul de pui, astfel incat sa ii bucure si pe copii si pe parinti? Incearca reteta de Piept de pui cu spanac!
Piept de pui cu spanac este o reteta rapida si delicioasa, care ii imprieteneste pe cei mici si pe cei mari deopotriva cu spanacul, care este atat de sanatos!
Cand eram mica, nu intelegeam de ce unii copii nu iubesc spanacul la fel de mult ca si mine! Il mancam sub orice forma si cea mai mare bucurie a mea? Cand venea mama de piata cu o plasa gigantica PLINA de spanac! Era sarcina mea sa spal fiecare frunza, sa rup coditele prea mari, sa tai nervurile prea groase. Apoi stiam ca urmeaza sa il opareasca si ca, la pranz sau cina, urmeaza masa mea preferata – Piure de spanac cu ou! Cu aceeasi mancare l-am cucerit si pe Luca, mare amator de spanac si, incet-incet, se imprieteneste si Luna cu spancul cel magic!
Reteta de Piept de pui cu spanac a intrat repede in topul preferintelor lui Luca si sper ca va fi o preferata si in familia voastra! In plus, este o masa delicioasa pentru NUTRIPORTIE!
Ce este NUTRIPORTIA? – o metoda care te ajuta sa pregatesti mese echilibrate nu doar pentru copii, ci pentru intreaga familie.
Ce le dam sa manance celor mici? In ce cantitati? Cum le oferim mese echilibrate? Cum combinam diversele grupe alimentare?
- NUTRIPORTIA, un concept Nestle, ne ofera inspiratie pentru mesele de zi cu zi ale celor mici.
- Aflam sunt cantitatile potrivite din fiecare grupa de alimentara pentru cele 2 mese principale ale zilei: pranz si cina.
- Este gandita pentru copiii intre 4 si 12 ani.
- Farfuria este impartita in 3 parti: jumatate cu legume/verdeturi, un sfert cu alimente bogate in protein si un sfert cereale/paste/orez/carbohidrati.
- Pe marginea farfuriei gasiti recomandari pentru celelalte grupe alimentare (fructe, ulei, nuci, apa, lactate).
- NUTRIPORTIA e mereu completata de o ora de miscare in fiecare zi, pentru un stil de viata sanatos si echilibrat!
Piept de pui cu spanac – Sfaturi utile
- Poti folosi piept de pui sau curcan, in functie de preferinte si ce aveti la indemana.
- Pentru umplutura, puteti folosi si un amestec de spanac, urzici, loboda etc.
- Fasolea verde o puteti combina cu sparanghel, care este in plin sezon acum, cu dovlecei sau zucchini, felii de vinete facute la grill.
Piept de pui cu spanac ingrediente pentru 2-4 portii:
- 2 jumatati piept de pui/curcan
- 200g spanac congelat (400g spanac proaspat)
- 1 lingura ulei masline
- o ceapa alba
- 2-3 catei usturoi
- 4 linguri ricotta/urda/branza de vaci
- sare si piper dupa gust
- 1 ou batut
- 4 linguri pesmet
- fasole verde fiarta la abur
- orez integral natur
Decongelam spanacul si il scurgem bine intr-o sita. Intr-o tigaie incapatoare sotam ceapa si usturoiul in ulei de masline, cateva secunde. Adaugam spanacul, amestecam bine, lasam pe foc pana scade tot linchidul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam amestecul sa se racoreasca, apoi il amestecam cu ricotta/urda/branza de vaci.
Taiem fiecare bucata de piept de pui astfel incat sa ii facem un buzunarel.
Umplem pieptul de pui cu amestecul de branza si spanac.
Asezam bucatile in tava, pe hartie de copt. Ungem cu ou batut si presaram pesmet. Condimentam dupa gust.
Dam la cuptorul incins la 180°C timp de 40-45 minute sau pana sucurile din pieptul de pui/curcan sunt clare, fara urme de sange. Asta inseamna ca este facut si la interior.
Pentru garnitura, fierbem la abur fasole verde si orez integral (va rog sa imi spuneti voi care este cantitatea de orez integral recomandat pentru copii in NutriPortia de la Nestle? Pentru adulti puteti dubla portia).
Asezarea in farfurie pentru PIEPT DE PUI CU SPANAC – 25% piept de pui umplut, 25% orez integral, 50% fasole verde fiarta la abur.
Sper ca v-am inspirat cu reteta de PIEPT DE PUI CU SPANAC pentru o masa delicioasa in familie si va invit sa cititi mai multe despre NUTRIPORTIA NESTLE. Sa va fie de cel mai bine! Incercati si reteta de DROB DE PUI CU LEGUME (click pe titlu pentru a accesa reteta) este delicios si perfect pentru orice zi a saptamanii!