Paste la cuptor cu dovleac si carnati

In sfarsit este vremea prea-iubitului dovleac! Daca nu stii cum sa mai gatesti dovleacul, iti dau o idee geniala pentru pranz sau cina – Paste la cuptor cu dovleac si carnati! Ingredientele sunt simple, accesibile si, la capitolul paste, va recomand pastele scurte de la Baneasa, fie cele cu ou, fie cele din grau dur. Spirale, fusilli, penne, patratele, farfalle, toate merg perfect la aceasta reteta!

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

De ce ador reteta de Paste la cuptor cu dovleac si carnati? In primul rand pentru ca eu si familia mea adoram dovleacul si, in fiecare toamna, cautam noi metode de a-l introduce in meniul nostru. Apoi, pentru ca facem un sos absolut delicios, cu smantana de gatit si Emmentaler, care e super bun gratinat si in care merg perfect carnaciorii afumati!

Vezi si alte retete cu dovleac mai jos! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta

  1. Supa crema de dovleac cu cartof dulce
  2. Terci rece cu dovleac
  3. Paste carbonara cu dovleac copt
  4. Prajitura cu dovleac si mascarpone
  5. Chifle cu dovleac copt

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

Aceasta reteta de paste la cuptor poate fi pregatita cu o zi inainte, astfel o avem la indemana in frigider pentru pranz sau cina! Pur si simplu adaugam cascavalul razuit si o dam la cuptor cand avem nevoie de ea! Partea si mai faina este ca pastele sunt foarte bune si reci, deci le putem felia pentru caserola de la birou!

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

Paste la cuptor cu dovleac si carnati, ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 400g penne Paste Baneasa
  • 500g dovleac placintar taiat cubulete
  • o ceapa mare alba
  • 350g carnaciori cabanos
  • 30ml ulei de masline
  • 150ml apa
  • 250ml smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
  • 150g Emmentaler (sau cascaval dat pe razatoare)

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

Mod de preparare

  1. Curatam dovleacul de coaja, il taiem cubulete si il oparim in apa cu sare, pana cubuletele sunt al dente. Nu trebuie sa fierbem in exces, ci doar cat furculita sa intre usor in cubuletele de dovleac, fara ca acestea sa se sfarame. Le scurgem pe sub jet de apa rece.
  2. Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul de masline si prajim ceapa taiata pestisori si carnaciorii taiati felii pana ceapa e translucida.
  3. Punem dovleacul, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 150ml apa si lasam sa fiarba la foc mediu, pana apa scade si dovleacul e moale.
  4. Adaugam smantana dulce si jumatate din cascavalul dat pe razatoare. Amestecam pana avem un sos cremos si branza este topita.
  5. Separat, fierbem pastele in 4 litri de apa cu o lingurita de sare, 8 minute sau timpul indicat pe ambalaj. Scurgem pastele, le adaugam peste sos, amestecam foarte bine.
  6. Le puteti manca si asa, sunt delicioase, dar sunt si mai si daca facem si pasul urmator: punem pastele intr-o tava termo-rezistenta, punem deasupra restul de cascaval dat pe razatoare si dam la cuptor, la 200°, pana cascavalul este rumenit.

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

Reteta de Paste la cuptor cu dovleac si carnati e gata! Sa va fie de cel mai bine si va promit ca cei mici o adora si nu vor face mofturi la dovleac! Pofta buna!

Paste la cuptor cu dovleac si carnati

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.