Prajitura cu dovleac si mascarpone

Prajitura cu dovleac si mascarpone – este reteta pe care o putem numi “deliciul toamnei”. Este o prajitura foarte aromata, cu dovleac copt, scortisoara si o crema pufoasa de mascarpone. In plus, e foarte usor de pregatit, intr-un singur bol, folosind un tel si cateva ingrediente la indemana. E gata de dat la cuptor in mai putin de 15 minute!

prajitura cu dovleac si mascarpone

Prajitura cu dovleac si mascarpone – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • In sezonul de toamna-iarna, piureul de dovleac nu lipseste din frigiderul meu si nu ar trebui sa lipseasca nici din al vostru! Este ideal sa il aveti la indemana pentru retetele de pancakes, placinta, muffins sau faimoasa cafea Pumpkin spice latte.
  • Cum pregatim dovleacul copt? Taiem dovleacul in jumatate, indepartam partea de seminte cu ajutorul unei linguri. Daca dovleacul este foarte mare, il taiem in bucati potrivite. Coacem dovleacul 35-45 minute la 180°C sau pana furculita intra foarte usor in el. Indepartam coaja si dam dovleacul prin blender, cu putina apa, pana avem un piure cremos. Piureul de dovleac se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider

prajitura cu dovleac si mascarpone

Cum pregatim amestecul de condimente “Pumpkin spice”? Foarte usor! Va las ingredientele mai jos, tot ce trebuie sa faceti e sa le macinati in rasinta de cafea!

  • 3 linguri scortisoara (2-3 batoane de scortisoara)
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 steluta de anason
  • ¼ lingurita cardamom macinat sau 1-2 pastai cardamom
  • 3-4 bobite de ienibahar
  • 1 lingura nucsoara

prajitura cu dovleac si mascarpone

Ingrediente pentru o tava de 15x25cm Prajitura cu dovleac si mascarpone

  • 4 oua
  • 250ml ulei Vita D’Or
  • 450g piure de dovleac
  • 150g zahar brun Belbake
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 250g faina Belbake
  • 1 lingurita praf de copt Belbake
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu Belbake
  • 2 lingurite scortisoara Mikado/ amestec pumpkin spice
  • 500g mascarpone
  • 80g zahar pudra vanilat Belbake

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Prajitura cu dovleac si mascarpone va asteapta in magazinele LIDL.

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau unt si faina/ spray non stick o tava de 15×25 cm.

Intr-un bol incapator punem ouale, piureul de dovleac, zaharul brun, uleiul, vanilia. Amestecam cu telul sau mixerul pana avem o compozitie omogena.

Cernem deasupra faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara. Amestecam pana sunt incorporate.

Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

prajitura cu dovleac si mascarpone

Cat Prajitura cu dovleac si mascarpone e in cuptor, pregatim crema. Amestecam mascarpone si zaharul pudra cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema pufoasa, in care granulele de zahar nu se mai simt. Dam crema la rece pana la folosire.

Cand prajitura e coapta, o lasam sa se raceasca foarte bine. Abia apoi intindem crema de mascarpone.

prajitura cu dovleac si mascarpone

Prajitura cu dovleac si mascarpone va fi adorata chiar si de cei care nu iubesc dovleacul! De exemplu, Luca spune mereu ca NU vrea nimic cu dovleac, pentru ca nu ii place… Dar mereu mananca tot 😊 Sa va fie de cel mai bine si spor la copt bunatati de toamna!

prajitura cu dovleac si mascarpone

11 Comments

  1. Multumim pentru reteta, cred ca e minunata! am o intrebare, mascarponele este rece, de la frigider sau la temperatura camerei?

    • A stat la temperatura camerei aproximativ 15 minute inainte de a-l folosi.

    • Luminita

      Buna ziua!mulțumim pentru rețetă,cred că este foarte gustoasa…o întrebare,îmi puteți scrie daca pentru o tava dreptunghiulara cu dim.25X35…cantitatile folosite se pot dubla?mulțumesc anticipat!

      • Salutare. Cantitatile se dubleaza daca folositi o tava de dimensiune dubla, altfel va trebui sa adaptati cantitatile la tava dumneavoastra.

  2. Angelina

    Buna Teo, cat de mare a fost dovleacul tău? Sau cat miez de dovleac ai avut?
    Sunt foarte multe dimensiuni de dovleac, dintr-un dovleac micuț am avut 550g de miez după coacere.

  3. Buna ziua, pot inlocui scortisoara cu altceva?! nu prea imi prieste scortisoara , cu pudra de cacao merge? Multumesc pentru reteta !

  4. Alina

    Buna, as dori sa intreb daca pot folosi faina de ovaz in loc de cea alba, pentru a face fara gluten si oare ce gramaj ar fi ?
    Multumesc.

    • Salut. Poti folosi, da. Nu iti pot spune ce gramaj, categroic trebuie sa fie mai mic, avand in vedere ca ovazul este mai dens, mai consistent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.