Stromboli – Pizza rulata

Azi pregatim impreuna STROMBOLI – sau Pizza Rulata, o reteta cunoscuta si iubita in lumea intreaga! Ce este STROMBOLI? Aluat de paine, uns cu sos de pizza, plin de cascaval si salam si apoi rulat si copt. Daca va place pizza in general si vreti sa incercati o varianta noua, trebuie sa incercati reteta de Stromboli – Pizza rulata! ♥️

stromboli pizza rulata

Legenda spune ca Stromboli a aparut undeva in anii ’50, in Philadelphia, unde un bucatar de origine italiana, Nazzareno Romano, a inceput sa vanda in restaurantul sau o varietate de pizza rulata, umpluta cu mezeluri, branzeturi si ardei. Chiar daca seamana cu “Pizza Calzone”, ambele fiind pizza inchise, difera modul de impaturire si umpluturile folosite.

stromboli pizza rulata

Ce folosim noi pentru reteta noastre de Stromboli? In primul rand  Salam de vara uscat autentic ELIT. Este un salam din gama „Plin de carne” de la ELIT, despre care v-am mai povestit in retetele noastre. Salamul de vara uscat este una din vedetele brandului ELIT si este obtinut din carne de porc si vita, fiert, dublu afumat pentru savoare intensa. Apoi, gustul lui este desavarsit prin uscare! Salamul de vara uscat este potrivit pentru preparate reci sau calde: sandvisuri, salate, pizza, platouri de aperitive, omlete.

Mie, salamul de vara uscat, imi trezeste amintiri foarte dragi din copilarie. Mereu aveam in camara, atarnate, 1-2-3 rude de salam de vara. Tata era mare iubitor de carne, „cea mai buna leguma”, cum ii placea lui sa ii spuna. In zilele de post, cand Buni pregatea fasole frecata, ghiveci sau zacusca, tata se furisa in camara si iesea bucuros, cu o felie de salam de un deget! Iar Salamul de vara uscat are un gust minunat, conform promisiunii ELIT:

Cu o traditie indelungata a gustului desavarsit, mezelurile ELIT sunt dedicate gurmanzilor care apreciaza produsele 100% romanesti din carne de inalta calitate, procesata respectand standarde stricte de siguranta alimentara. Ne mandrim cu autenticitatea retetelor, pastrate cu sfintenie.

stromboli pizza rulata

Ce mai punem in Stromboli – Pizza rulata? Sosul de rosii preferat, mozzarella sau cascaval, felii si date pe razatoare, ierburi aromatice. Simplu, delicios, foarte aromat!

Stromboli – Pizza rulata – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Putem folosi faina 000 sau faina 650, pentru pizza.
  • Putem injumatati foarte simplu cantitatile din reteta pentru mai putine portii.
  • Aluatul este foarte simple de preparat, insa e importamt sa il lasam sa dospeasca foarte bine inainte de folosire. Eu va recomand sa tineti aluatul la dospit in cuptorul inchis, cu becul aprins. Astfel, temperatura este constanta si caldura becului ajuta aluatul sa creasca frumos.
  • Puteti face o pizza mare sau 2 mai mici, in functie de preferinte.
  • Pentru un plus de aroma, puteti folosi cascaval afumat sau mai multe tipuri de branza.

stromboli pizza rulata

Ingrediente pentru 8-10 portii de Stromboli – Pizza rulata

  • 560g faina
  • 10g drojdie (2 lingurite)
  • 30g zahar (2 linguri)
  • 2 lingurite sare
  • 30ml ulei de masline (2 linguri)
  • 330ml apa calduta
  • 5 linguri sos de rosii
  • 400g cascaval feliat
  • 2 ingurite ierburi aromatice
  • 400g salam de vara uscat ELIT
  • 100g cascavl dat pe razatoare
  • 1 ou batut

stromboli pizza rulata

Pentru modul de preparare al retetei de Stroboli – Pizza rulata – apasati play in fereastra de mai jos ♥️

 

Stromboli va fi, cu siguranta, un mare succes in familia voastra si o reteta la care va veti intoarce mereu si mereu! Alaturi de ELIT va dorim traditionalul “sa va fie de cel mai bine!” si mese delicioase in famile! ♥️

Vezi si alte retete delicioase alaturi de ELIT! Click pe titlul pentru a accesa retetele! 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

2 Comments

  1. Nu am facut si nu am mancat niciodata stromboli , va fi o adevarata aventura in incercarea de a face stromboli ! Multumesc pentru reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.