Meniu saptamanal – Gustos in 10 minute

Pentru ca v-au placut atat de mult ideile noastre de meniuri, alaturi de Bucegi venim in sprijinul vostru cu alte doua propuneri de meniu complet, mic-dejun, pranz si cina!

Aceste retete fac parte din proiectul nostru “Gustos in 10 minute”  si sunt preprate usor de realizat, mese rapide si savuroase, in care descoperim cat de versatile sunt produsele Bucegi si cum le putem folosi pentru a-i impresiona pe cei dragi!

gustos in 10 minute bucegi

Mai intai va oferim #inspiratielagatit cu un meniu vegetarian, pentru zilele in care doriti sa luati o pauza de produsele din carne, pentru zilele de post sau perioadele in care vreti sa incercati ceva nou! Toate retete de azi sunt testate si iubite in familia noastra, sper sa va incante si pe voi si sa le incercati.

Deviza noastra? #PuneCuVarf si toata lumea va fi incantata de preparatele tale!

MENIU SAPTAMANAL 1 – GUSTOS IN 10 MINUTE – MENIU VEGETARIAN

Idee de mic dejun – Barcute de castaveti

Stiti ca uneori cele mai simple lucruri sunt cele mai spectaculoase? Ca pe cei mici ii putem impresiona la masa mult mai usor decat ne-am putea inchipui? Reteta de Barcute de castraveti e cea mai simpla idee pentru a transforma un mic dejun banal intr-un festin!

meniu saptamanal gustos in 10 minute

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 castraveti Fabio
  • pasta vegetala tartinabila Bucegi
  • sare si piper
  • fasole rosie Bucegi
  • fulgi de ardei
  • verdeturi proaspete

Spalam foarte bine castravetii, ii taiem in jumatate pe lungime. Folosim o lingurita pentru a indeparta partea de seminte. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Scurgem fasolea rosie din conserva si o trecem pe sub jet de apa rece, apoi o lasam in sita pana la folosire.

Punem pasta vegatala intr-un pos si umplem barcutele de castraveti. Decoram cu boabe de fasole rosie, fulgi de ardei si verdeturi proaspete (patrunjel, marar, oregano, cimbru, in functie de preferinte).

Idee de pranz – Rulouri cu pate si legume grill

“Ce pranz delicios ai pregatit azi!” Sunt sigura ca aceasta va fi replica tuturor celor care vor gusta reteta de Rulouri cu pate si legume grill! Puteti alege legumele voastre preferate pentru umplutura, dar eu va recomand cu drag combinatia de vinete, dovlecei, ardei copt. Toate sunt delicioase prajite pe gratar! Pasta vegetala Bucegi le da rulourile cremozitatea de care au nevoie, iar salata verde este crocanta la fiecare imbucatura!

idei meniu saptamanal

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 4-6 lipii
  • pasta vegetala tartinabila Bucegi
  • un ardei kapia
  • un dovlecel
  • o vanata
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper, condimente dupa gust
  • 100g salata verde

Spalam legumele. Taiem dovlecelul si vanata in felii de cca ½ cm grosime. Incingem gratarul, stropim legumele cu ulei de masline, condimentem dupa gust si le coacem pre gatar pana sunt moi. Coacem si ardeiul kapia.

Pe fiecare lipie punem un strat generos de pasta vegetala tartinabila, apoi un strat de salata verde si legume grill. Rulam lipia si gata! Pranzul e servit! Nu uita: #punecuvarf din ingredientele tale preferate!

Idee de cina – Hummus cu porumb

Propunerea noastra pentru cina se pregateste foarte rapid, cu orice robotel de bucatarie, chiar in mai putin de 10 minute! Hummus-ul poate fi mancat alaturi de lipie, chipsuri, bastonase de legume, felii de bagheta sau biscuiti sarati…posibilitatile sunt nenumarate! Iar porumbul ii da o nota dulce, abolut perfecta!

idee meniu saptamanal

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 400g naut Bucegi
  • 200g porumb Bucegi
  • 1-2 linguri zeama de lamaie (dupa gust)
  • 50ml ulei de masline
  • 1-2 linguri pasta de susan
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 catei de usturoi

Scurgem nautul din conserva, fara a arunca apa din conserva (o putem folosi pentru a ajusta consistenta hummus-ului). Scurgem si porumbul.

Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixam pe functia pulse pentru un hummus cu o textura mai mare si pe functia de amestecare continua, pentru un hummus foarte fin.

Consistenta finala se ajusteaza foarte simplu folosind apa de pe naut (din conserva) sau ulei de masline. Pentru un hummus extra cremos si fin nu uitati sa indepartati teaca boabelor de naut. Pofta buna!

MENIU SAPTAMANAL 2 – GUSTOS IN 10 MINUTE

Idee de mic dejun – Omleta la cuptor

Cine refuza o omleta delicioasa? Dar o omleta care nu necesita multe pregatiri? Poti sa o pregatesti chiar de seara si dimineata doar sa o dai la cuptor! #PuneCuVarf ingredientele tale preferate si bucura-te de un mic dejun special! Ce am ales noi pentru omleta la cuptor? Luncheon de pasare, spanac, cascaval si legume uscate – a iesit delicioasa!

omleta la cuptor

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 3 oua
  • 100ml lapte
  • 50g parmesan proaspat razuit
  • 200g carne de pasare Bucegi
  • 60g cascaval dat pe razatoare
  • 30g spanac proaspat
  • sare si piper
  • legume uscate dupa gust

Ungem cu unt sau ulei vase termorezistente individuale. Incingem cuptorul la 180°C.

Taiem carnea de pasare cubulete. Batem ouale cu sare si piper. Adaugam laptele si parmesanul, amestecam foarte bine.

In fiecare vas individual punem cubulete de carne, cascaval dat pe razatoare, frunze de spanac. Turnam deasupra amestecul de ou. Mai presaram putin cascaval inainte de a da la cuptor.

Coacem omleta 15-20 minute sau pana este frumos rumenita.

Idee de pranz – Sandwich cu ou si pate

Daca iti plac ouale umplute, vei iubi acest sandwich! Practic este o reteta de oua umplute deconstruite! Simplu, usor, #GustosIn10minute! Daca iei sandwichul cu tine la birou, poti taia ouale felii, astfel va fi mai compact. Daca te bucuri de pranz acasa, alaturi de familie, #PuneCuVarf din toate ingredientele!

sandwich cu pate si ou

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 chifle
  • 2 lingurite mustar
  • pate de porc cu unt Bucegi
  • 4 castraveti murati
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust

Mai intai fierbem ouale. Este nevoie sa fiarba 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Insa acesta este un pas al retetei pe care putem sa il facem din timp! Noi avem mereu oua fierte tare in frigider, nu stii niciodata cand ai nevoie de ele!

Taiem chiflele pe jumatate. Ungem o parte cu mustarul preferat, poate fi clasic, dulce, iute. Ungem cealalta parte cu pate Bucegi, noi am ales pate de porc cu unt. Urmeaza felii de castraveti murati, ou fiert dat pe razatoare si…pranzul e gata!

Idee de cina – Crostini cu pate de mazare

Pentru cina va propunem o reteta colorata si satioasa! Crostini cu pate de mazare sunt un  preparat potrivit pentru toti membrii familiei si #GustosIn10minute!

pate de mazare

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 2 baghete
  • 20ml ulei de masline
  • sare si piper
  • 300g mazare Bucegi
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 50ml ulei de masline extra virgin
  • un catel de usturoi
  • 15ml miere
  • sare si piper dupa gust

Taiem bagheta felii, o ungem cu ulei de masline pe ambele parti. Condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si boia dupa gust, apoi asezam feliile in tava, pe hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 180°C, 10-12 minute. Le intoarcem o data in timpul coacerii, ca sa ne asiguram ca se rumenesc uniform.

Scurgem mazarea si o punem in blender, alaturi de uleiul de masline, sare, piper si usturoi . Amestecam putin pe funtia pulse, pentru a obtine un pate cu textura. Adaugam mierea, zeama si coaja de lamaie si mai amestecam putin. Potrivim la gust de sare si piper.

gustos in 10 minute

Sper ca ai gasit si azi inspiratie in Meniurile Gustos in 10 minute! Nu uita ca mai avem alte doua propuneri de meniuri complete, pe care le gasesti AICI. Alaturi de Bucegi va dorim clipe frumoase in jurul mesei si multe retete rapide, delicioase, apreciate de mici si mari!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.