Prajitura Semiluna este una dintre cele mai iubite si cunoscute prajituri de casa! De ce? Se pregateste usor, arata spectaculos, o poti personaliza in functie de ingredientele pe care le ai la indemana! Vezi mai multe retete de Prajituri de casa AICI! (click pentru a accesa reteta).
Prajitura Semiluna pe care vi-o prezint azi este gata de cuptor in mai putin de 15 minute! Nu ai nevoie de ingrediente spectaculoase si tot ce ai nevoie te asteapta in gama de baza a magazinelor LIDL!
Prajitura Semiluna – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Numele prajiturii vine de la forma ei, desigur! Dupa ce prajitura este gata, folosim o forma rotunda sau un simplu pahar pentru a decupa prajitura in forma de semiluna! Nimic mai simplu!
- Poti adauga cacao in toata compozitia pentru o Prajitura Semiluna daca preferi o varianta cu ciocolata. Apoi o poti unge cu gemul preferat inainte de a adauga nuca macinata!
- La fel de bine poti adauga nuca si in compozitie si la final doar pudrezi Prajitura Semiluna cu zahar pudra.
- Veti gasi reteta si sub demuirea de Kossuth kifli (cornulete Kossuth), pentru ca, pana la urma, bucatile de Prajitura Semiluna sunt niste cornulete delicioase!
Ingrediente pentru 20-25 bucati de Prajitura Semiluna
- 4 oua mari (5 daca sunt mai mici)
- 180ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- 180ml lapte Pilos
- 180g zahar pudra Belbake
- miezul de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie dupa gust
- 300g faina Belbake
- 1 pliculet praf de copt Belbake
- o lingurita cacao Belbake
- o lingura apa
- 100g nuca macinata Alesto
- ½ lingurita scortisoara Mikado
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau spray non stick o tava de 20x30cm.
Punem intr-un bol incapator ouale, uleiul, laptele, zaharul pudra, vanilia. Amestecam 2-3 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam faina si praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie fara cocoloase.
Pastram cateva linguri din compozitie. Adaugam in ea cacaua amestecata cu apa. Punem in tava aluatul alb, apoi picuram deasupra aluatul cu cacao.
Amestecam nuca macinata cu 2 linguri de zahar pudra si scortisoara. Presaram nuca peste prajitura.
Coacem 15-20 minute sau pana Prajitura Semiluna trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei. Folosim apoi un cerc metalic sau un pahar pentru a decupa semilunele.
Nu va faceti griji pentru marginile prajiturii, cele pe care nu le puteti taia cu forma. Vor fi putine si vor fi devorate de copii!
Sper ca Prajitura Semiluna va fi incercata si iubita in familia voastra! Sa va fie de cel mai bine!
O prajitura usor de facut si delicioasa. Eu pe deasupra am pus ciocolata alba. Multumesc pentru reteta!
Va multumesc si eu!
Super buna reteta, am sa fac in week-end pentru familie, si probabil si de sarbatori ca oricum le petrecem acasa cu pandemia asta!
Ma bcuur ca va place.
Esti cea mai tare Teo, am facut cateva din retetele tale si mi-au iesit cum trebuie! Multumesc pentru retete si iti urez succes in continuare!
Ma bucur tare mult, va multumesc!
Foarte tare, este pentru prima data cand fac prajitura semiluna, sa ars putin pe fund din cauza cuptorului si nu am avut nici foaie de copt. Am taiat partea de jos.. ce sa fac, data viitoare pun foaie de copt!
Da, musai hartie de copt. De foarte multe ori e salvatoare.
Multumesc pentru reteta Teo. Am facut si eu aseara, a iesit super delicios.
Sa va fie de bine!