Bundt cake cu mac

Bundt cake cu mac – o reteta de prajitura de casa foarte usor de realizat, cu ingrediente pe care le avem mereu la indemana in camara si in frigider sau pe care le gasim dand o fuga rapida in oricare din magazinele LIDL!

Bundt cake cu mac

Bundt cake sau gugluf sau colomba este o prajitura coapta in forma clasica, speciale. Datorita acestei forme de copt, care nu permite prajiturii sa creasca foarte mult, prajitura este foarte densa si umeda, spre deosebire de pandispan, de exemplu, care este exrem de moale si aerat. Tava speciala pentru aceasta prajitura a fost inventata de Dave Dalquist, in Norvegia. Numele de “bundt” deriva din cuvantul german “bundkuchen”, care inseamna “prajitura pentru o adunare”. Dalquist a adagat litera T, devenind astfel “bundt” si o marca ingregistrata pentru tavile speciale pe care le confectiona.

Bundt cake cu mac

Bundt cake cu lamaie se pregateste foarte usor, nu ai nevoie decat de un bol si un mixer, dar e foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei in momentul folosirii. Asa ca, nu uita sa scoti ingredientele pe blatul de bucatarie cu 1-2 ore inainte de a incepe reteta!

Bundt cake cu mac

Bundt cake cu mac – Ingrediente pentru 10-12 portii

  • 4 oua marimea L
  • 150g zahar tos
  • 150g smanatana 12% grasime Pilos
  • 2 lingurite esenta lamaie Belbake
  • 100g unt Milbona
  • 100ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 30g mac Belbake
  • 350g faina Belbake
  • un pliculet praf de copt Belbake
  • un praf sare

Bundt cake cu mac

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 170°C, static. Pregatim tava pentru bundt cake – o ungem cu unt si faina sau spray-non stick.
  2. Intr-un bol incapator punem untul moale, la temperatura camarei, zaharul tos si esenta de lamaie.
  3. Amestecam cu mixerul la viteza medie 1-2 minute, apoi la viteza jmare 304 minute sau pana avem o spuma.
  4. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  5. Adaugam apoi smantana si uleiul, amestecam.
  6. La final adaugam faina, sarea, macul, praful de copt.
  7. Amestecam pana avem o compozitie omogena.
  8. Turnam compozitia in tava pregatita (este o tava pentru guguluf cu diametrul de 22cm) si nivelam cu spatula.
  9.   Coacem 50-55 minute sau pana prajitura e rumenita si trece testul scobitorii.
  10. Lasam prajitura sa se raceasca foarte bine in tava inainte de a o rasturna pe un platou. Nivelam marginile cu cutitul, astfel incat prajitura sa se aseze frumos pe platou. Optinal, decoram cu ciocolata alba topita si cirese confiate.

Bundt cake cu mac

Bundt cake cu mac

Daca folosim ciocolata pentru a decora Bundt cake cu mac, e important sa adaugam putin ulei cand topim ciocolata (la 200g ciocolata alba am pus o lingura ulei), astfel, chiar daca ciocolata se intareste, este totusi maleabila si putem felia prajitura fara a crapa glazura de ciocolata.

Bundt cake cu mac

Pofta buna!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.