Prajitura cu dulceata de visine

Prajitura cu dulceata de visine este o prajitura rapida, economica, foarte simplu de facut, intr-un singur bol, cu ajutorul unui tel. Desi ingredientele sunt foarte simple, prajitura este foarte aromata, extrem de pufoasa si, cu siguranta, o reteta care merita sa ajunga in caietul vostru de retete preferate!

Prajitura cu dulceata de visine

Prajitura cu dulceata de visine – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Este o reteta extrem de spornica! O coacem intr-o tava de copt mare, de 25×35 cm si avem cca 25-30 de bucati de prajitura, deci este ideala pentru mesele in familie dar si ca o gustare pentru intreaga saptamana.
  • Prajitura se pastreaza pufoasa si umeda cateva zile bune, intr-o caserola inchisa ermetic.
  • La capitolul dulceata/gem putem folosi diverse sortimente, in functie de preferinte. Eu am ales dulceata de visine pentru ca ador sa gasesc visine in cubuletele de prajitura! Desigur, in functie de dulceata sau gemul folosite, prajitura va avea o aroma aparte. In sortimentul “Camara Noastra” din magazinele LIDL, gasiti mai multe variante din care sa alegeti pentru prajitura voastra.
  • Eu am ales sa pudrez prajitura cu zahar, dar puteti sa pregatiti si o glazura de ciocolata, topind 300g ciocolata de menaj cu 1-2 lingurite ulei de floarea soarelui.

Prajitura cu dulceata de visine

Prajitura cu dulceata de visine este un mare succes in familia noastra, este o reteta clasica, din caietul bunicii. Sper sa fie si pe gustul vostru! Puteti coace compozitia si in 2 tavi clasice de chec sau o tava mare, pentru cozonac. Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL!

Prajitura cu dulceata de visine

Prajitura cu dulceata de visine – ingrediente pentru 20 portii

  • 600g faina Belbake
  • 1 ½ pliculet praf de copt Belbake (15g)
  • un praf sare
  • 200g zahar brun Belbake
  • 80g cacao Belbake
  • 15ml esenta de vanilie Belbake
  • 250ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 250ml lapte Pilos
  • 4 oua
  • 350g (un borcan) dulceata de visine Camara Noastra
  • zahar pudra pentru decor

Prajitura cu dulceata de visine

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 180°C cu ventilatie.
  2. Ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava de 25x35cm.
  3. Intr-un bol incapator amestecam foate bine ingredientele uscate: faina, cacao, praf de copt, un praf de sare, zaharul.
  4. Adaugam uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie. Amestecam pana avem o compozitie omogena.
  5. La final adaugam si dulceata de visine.
  6. Omogenizam si turnam compozitia in tava, nivelam cu ajutorul unei spatule.
  7. Asezam tava in cuptorul incins, pe gratarul din mijloc.
  8. Coacem 35-40 min sau pana prajitura are crusta si trece testul scobitorii.
  9. Lasam sa se racoreasca in tava, apoi o scoatem pe un gratar pentru a se raci complet.
  10. O data racita, o putem felia si pudra cu zahar sau putem adauga glazura, in functie de preferinte. Pofta buna!

Prajitura cu dulceata de visine

Prajitura cu dulceata de visine

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.