Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Hai sa pregatim impreuna o supa emblematica pentru toamna – Supa crema de dovleac cu cartof dulce! Este incredibil de cremoasa si rapid de preparat!

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Supa crema de dovleac – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Folosind cartofi dulci, mai putin fainosi decat cartofii albi/rosii, supa va fi cremoasa chiar si fara a adauga smantana dulce. Daca doriti o varianta 100% de post/vegana, omiteti smantana dulce din pasii de preparare.
  • Cum pregatim supa de pui sau de legume? Fierbi la foc mic tacam de pui si radacinoase (morcovi, telina, pastarnac, patrunjel) in apa cu sare. Spumezi supa des, pentru a fi cat mai limpede. Scurgi bine legumele si carnea (pe care le poti folosi, de exemplu, la o salata boeuf). Pastrezi supa la congelator, in pungi inchise eremtic sau in forme pentru cuburi de gheata si o ai mereu la indemana pentru retetele care cer supa de pui sau de legume.
  • Optional, poti servi supa crema de dovleac cu crutoane, cubulete de bacon prajite, nuci sau branza (feta, telemea, camembert etc)

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Toate ingredientele necesare pentru reteta va asteapta in magazinele LIDL, iar pentru si mai multa inspiratie si retete variate va asteptam in Bucataria LIDL.

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Supa crema de dovleac cu cartof dulce – ingrediente pentru 6 portii

  • 50ml ulei de masline Primadonna
  • 1 kg dovleac (1/2 dovleac placintar)
  • 250g cartof dulce (1 cartof mare)
  • felie telina (100g)
  • ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • 250ml smantana pentru gatit Milbona Cremosano
  • Sare, piper, dupa gust
  • 1 litru supa de pui/legume
  • 100g Grana Padano Lovilio (sau parmezan)

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Mod de preparare Supa crema de dovleac cu cartof dulce

  1. Curatam dovleacul, cartoful dulce, telina. Le taiem in cubulete.
  2. Daca nu aveti supa de legume, pregatiti supa dintr-un cubulet BIO de baza pentru supa de legume/pui.
  3. Intr-o oala incapatoare calim in ulei de masline ceapa.
  4. Cand devine sticloasa, adaugam usturoiul si legumele.
  5. Condimentam dupa gust, amestecam.
  6. Adaugam supa cat sa acopere bine totul. Lasam sa fiarba la foc mic, pana legumele sunt fierte si furculita intra usor in dovleac si cartofi.
  7. Adaugam smantana pentru gatit, amestecam.
  8. Punem totul in blender si mixam pana avem consistenta dorita.

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Supa este gata! Daca doriti sa pregatiti crutoane de casa, taiati painea in cubulete de 1x1cm. Le asezati in tava pe hartie de copt, le stropiti cu ulei de masline si le condimentati cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat, ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc, rozmarin). Le rumeniti la cuptorul incins la 200°C 7-8 min, timp in care scuturati tava o data, pentru a se rumeni uniform. Iar AICI gasiti si mai multe retete cu dovleac! Sa va fie de cel mai bine!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.