Paste carbonara cu dovleac copt

Paste carbonara cu dovleac – o reteta de toamna pe care toata familia o va iubi! Sunt niste paste extrem de aromate si cremoase, care se pregatesc extraordinar de usor!

Paste carbonara cu dovleac

Paste carbonara cu dovleac – hai sa vorbim despre sos!

In sos vom folosi dovleac copt, care e foarte simplu de preparat. Taiem dovleacul pe jumatate sau in felii daca este mai mare, ii scobim semintele cu ajutorul unei linguri. Coacem dovleacul in tava, pe hartie de copt, la 200°C, pana furculita intra usor in el. Indepartam miezul cu ajutorul unei linguri sau un cutitas si il dam prin blender cu 1-2 linguri de apa, pana obtinem un piure cremos. Acesta se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in frigider.

Paste carbonara cu dovleac

Paste carbonara cu dovleac – hai sa vorbim despre paste!

Am ales pastele cu ou de la Paste Baneasa! Le iubesc pentru ca ne ofera gustul pastelor de casa, facute de mama sau de bunica! Pastele cu ou de la Baneasa sunt realizate cu ou lichid, prelucrat cu precautie maxima si grau de cea mai buna calitate. Vin intr-o gama foarte mare de forme, perfecte pentru orice reteta, dulce, sarata, de supa sau fel principal.

Paste carbonara cu dovleac

Hai sa vedem impreuna de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Paste carbonara cu dovleac si va fi gata in doar cateva minute!

Paste carbonara cu dovleac – Ingrediente pentru 4 portii

  • 200g taitei cu ou Baneasa
  • o ceapa mica, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa sau tocati foarte fin
  • 200g cubulete bacon/pancetta
  • 2 linguri ulei masline
  • 250ml smantana dulce pentru gatit
  • 3 linguri piure de dovleac
  • 80g parmezan proaspat razuit
  • sare si piper dupa gust

Paste carbonara cu dovleac

Mod de preparare Paste carbonara cu dovleac

  1. Intr-o cratita incapatoare, calim in ulei de masline ceapa, usturoiul si baconul, pana baconul este crocant.
  2. Adaugam piureul de dovleac si smantana dulce, amestecam pana sunt omogenizate. Lasam sosul sa fiarba la foc mix, 4-5 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Intre timp, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba, punem taieteii cu ou si ii fierbem 5 minute, timpul optim de fierbere, indicat pe ambalaj.
  4. Scurgem taieteii, fara a-i trece pe sub jet de apa rece. Pastram 1 cana din apa in care au fiert pastele, o putem folosi pentru a subtia sosul.
  5. Cand sosul a fiert, tragem de pe foc, adaugam parmezanul, amestecam pana este topit. Potrivim la gust de sare si piper.

Paste carbonara cu dovleac

Reteta de Paste carbonara cu dovleac este gata! Nu ne ramane decat sa amestecam pastele cu sosul. Sigur, pentru poze, pastele arata mult mai bine daca punem sosul deasupra. Dar, in realitate, este indicat si ideal sa amestecam pastee fierbinti cu sosul fierbinte, asa vor avea un gust delicios si vor fi complet acoperite de sosul cremos.

Alaturi de Paste Baneasa va dorim poft buna, sa va fie de ce mai bine si va recomandam pastele cu ou pentru preparate delicioase! Daca veri sa incerci o reteta dulce cu taiteii cu 8 oua, incearca reteta de Taietei cu nuca

Paste carbonara cu dovleac

 

 

 

2 Comments

  1. Arata foarte bine! Multumesc pentru reteta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.