Tortilla cu pui gatit lent

Tortilla cu pui gatit lent este reteta ideala pentru pranz sau cina, cand ai foarte putin timp la dispozitie pentru a pregati masa, dar vrei sa te bucuri de o masa calda, gatita ca la mama acasa.

Tortilla cu pui gatit lent

De fapt, acesta este unul din marile avantaje ale slow-cooker-ului mei iubit Crock-Pot: pe langa faptul ca mancarea se gateste lent si ingredientele isi pastreaza textura, culoarea si vitaminele, mancarea se gateste singura, nu trebuie supravegheata si, la final, aparatul intra automat in modul “keep warm”, care pastreaza mancarea calda pana in momentul servirii!

Tortilla cu pui gatit lent

Folosesc SLOW COOKER 4.7L DIGITAL CROCKPOT de aproximativ 5 ani. Este unul dintre cele mai de pret aparate din bucataria mea, tocmai pentru ca pot pune ingredientele in el de buna-dimineata si, in timp ce eu imi fac treaba ziua. Fie ca sunt task-uri ce tin de familie de familie sau blog, eu ma ocup de “treaba mea”, in timp ce Crock-Pot face “treaba lui” si pranzul se gateste de unul singur,  e gata mereu la timp, fara sa fac mai nimic!

Tortilla cu pui gatit lent

Exact o astfel de reteta este Tortilla cu pui gatit lent: imi ia maxim 10 minute sa pregatesc ingredientele, sa spal legumele si sa le feliez. Cam atat! Apoi pun toate legumele in vas, asez pieptul de pui deasupra si mancarea se gateste singura! Cand timpul de gatire e gata (eu aleg 6 ore pe functia slow), aparatul intra in keep warm, functia care pastreaza mancarea la temperature optima pan aim momentul servirii. Adica pana vin eu de la birou, sau copii din parc sau…de la o cafea cu fetele! Atunci folosesc 2 furculite pentru a sfasia carnea de pui si gata pranzul! Rulez totul intr-o tortilla, alaturi de putina salata.

Tortilla cu pui gatit lent

Va las mai jos si alte idei de retete pregatite in SLOW COOKER 4.7L DIGITAL CROCKPOT, chiar si desert!

Tortilla cu pui gatit lent – Ingrediente pentru 6-8 portii

  • 800g piept pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • o ceapa mare alba
  • o legatura ceapa verde
  • 300ml salsa de rosii (sau passata de rosii)
  • o conserva fasole in sos de rosii
  • 2 linguri mix de condimente pui (sau Mexican)
  • sare si piper dupa gust

tortilla cu pui gatit lent

Punem toate ingredientele in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Amestecam bine, condimentan dupa gust. Asezam deasupra pieptul de pui, foarte bine condimentat.

Setam aparatul 6 ore pe functia low sau 4 ore pe functia high.

tortilla cu pui gatit lent

Cand timpul a expirat, folosim 2 furculite pentru a sfarteca pieptul de pui. Amestecam bine totul, potrivim la gust de sare si piper.

Servim in tortilla, alaturi de putina salata si sosurile preferate.

tortilla cu pui gatit lent

V-am spus ca reteta de Tortilla cu pui gatit lent este super-rapida si ca slow-cooker-ul face toata treaba! Mai multe informatii despre SLOW COOKER 4.7L DIGITAL CROCKPOT gasiti AICI!

Tortilla cu pui gatit lent

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.