Waffele, pasiunea mea! Cred ca unul dintre primele electrocasnice pe care le-am cumparat pentru Teo’s Kitchen in 2007, cand am inceput blogul, a fost un aparat de waffe. Pe vremea aceea se gaseau fooooaaarte greu si erau de o calitate indoielnica. Dar stiu ca pe blog avem o intreaga colectie de waffe/gofre, care azi va fi completata cu o adevarata reteta de colectie – Cinnamon roll waffles sau Gofre rulouri cu scortisoara.
As vrea sa va explic cat sunt de pufoase si de aromate, cu siguranta unele dintre cele mai bune waffles pe care le-am facut vreodata! Cinnamon roll waffle se pregatesc foarte usor, aluatul se face fara nicio problema in robotul de bucatarie sau cu mixerul, dar la fel de bine puteti sa il framantati si de mana, dureaza doar cateva minute!
Pentru Gofre rulouri cu scortisoara puteti pregati aluatul de seara si il lasati la frigider peste noapte, gata rulat. Apoi, dimineata, pur si simplu il feliati si il coaceti. Cantitatile din reteta sa pot dubla, mai ales daca aveti mai multi omuleti la masa.
In ceea ce priveste aparatul folosit la reteta de Cinnamon roll waffles, este aparatul de Gofre Duraceramic Breville, pe care il folosesc de mai bine de 1 an si este impecabil! Placile sunt acoperite cu stratul DuraCeramic – este complet non-stick, super rezistent la zgarieturi, foarte usor de curatat. Placile sunt complet detasabile si asta le face si mai usor de curatat!
Aparatul este foarte usor de folosit si ar un sistem foarte fain de depozitare, pe verticala, iar cablul se infasoara in jurul talpii aparatului. Super practic! Il recomand cu drag si va invit sa incercati si alte retete pregatite cu el: Waffles cu iaurt sau Gofre belgiene pufoase.
Cinnamon roll waffles / Gofre rulouri cu scortisoara – Ingrediente pentru 10 bucati
- 350g faina
- 50g zahar tos
- 1 pliculet drojdie uscata (7g)
- ½ lingurita sare
- 150ml lapte
- 50ml apa calduta
- 50g unt topit pentru aluat
- 1 ou mare
- 50g unt topit pentru umplutura
- 1 lingura cu varf de scortisoara
- 50g zahar brun
Pentru aluat, punem pe rand in robotul de bucatarie sau in vasul mixerului toate ingredientele pentru blat. Framantam pana avem un aluat omogen. Mutam aluatulintr-un bol uns cu putin ulei, lasam sa dospeasca o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Tips and tricks – pentru o dospire excelenta, va recomand sa incingeti cuptorul la 40 grade, apoi il opriti si lasati aluatul sa dospeasca in cuptor.
Pe masa unsa cu putin ulei, intindem o foaie de 30x40cm. Pentru umplutura, amestecam untul topit si racit, zaharul brun, scortisoara.
Ungem foaia de aluat cu umplutura de zahar si scortisoara. Rulam strans. Taiem batonul obtinut in 10 parti egale, pentru 10 Cinnamon roll waffles.
Coacem fiecare cinnamon roll in aparatul incins, pana este pufos si frumos rumenit!
Reteta de Cinnamon roll waffles / Gofre rulouri cu scortisoara este gata! Toata casa miroase minunat si va garantez ca toaaaata familia se va strange in jurul aparatului, sa vada ce pregatiti bun! Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte sau dimineata, la cafeluta!
Mai multe detalii despre aparatul de Gofre Duraceramic Breville gasiti AICI.
Chiar ma gandeam la ceva cu scortisora…Si iata, din nou in ajutor ne vine Teo!! Multumesc pentru inspiratie! Salut din Ucraina,cu mult respect
Sa va fie de folos, va pup!
Oare merg cu praf de copt în loc de drojdie?
Aluatul nu va dospi cu praf de copt.
Ne-au plăcut! Mulțumim pt. rețetă! Sărbători fericite!
Eu va multumesc, sarbatori fericite!