Gofre belgiene pufoase, un deliciu pentru un mic dejun special! Sunt foarte usor de pregatit si le puteti personaliza in functie de gusturile voastre!
GÓFRĂ, gofre, s.f. Produs de patiserie de formă dreptunghiulară sau hexagonală, din aluat lichid (ca de clătite), presat și copt într-o formă specifică gofrată, servit ca o prăjitură, cu frișcă, miere, gem sau sirop; din fr. gaufre.
Asta ne spune dictionarul ca inseamna “gofre”. Dar pentru mine, aceste Gofre belgiene pufoase inseamna un rasfat la indemana noastra oricand ne dorim ceva bun, un brunch special, ceva dulce rapid pentru cei mici (si pentru cei mari)!
- Se pregatesc foarte usor si le puteti adapta in functie de aromele preferate si ingredientele pe care le aveti in frigider!
- Pentru gofre cu ciocolata, adaugati in compozie o lingura de cacao si banuti de ciocolata.
- Puteti folosi orice fructe va plac, taiate cubulete.
- Puteti folosi si stafide, merisoare sau alte fructe uscate.
- Merg perfect alaturi de miere, sirop de artar sau agave, sos de ciocolata sau pur si simplu pudrate cu zahar vanilat.
Pentru reteta de Gofre belgiene pufoase am folosit noul meu aparat de gofre Duraceramic Breville! Ce m-a atras la acest aparat? In primul rand am incredere in brandul Breville. Deja folosesc de ceva timp mixerul de mana HeatSoft si sunt extrem de incantata de el. Asa ca am cautat si un aparat de gofre si l-am gasit pe cel perfect!
- nu lipeste absolut deloc vafele datorita placilor DuraCeramicTM
- are un sistem unic cu clapeta, care lasa vafele sa creasca in timp ce sunt coapte.
- placile sunt detasabile si fac curatare extrem de usoara!
- placile sunt adanci si permit vafe pufoase, cu umpluturi diverse!
- se depoziteaza foarte sigur si ordonat! Aparatul poate fi stocat in pozitie verticala, iar suportul pentru cablu il ajuta sa ocupe spatiu minim in bucatarie.
Gofre belgiene pufoase - Ingrediente pentru 8 bucati:
- 200g faina
- 200ml lapte
- 100g unt topit
- 60g zahar
- 2 oua mari (3 daca sunt mici)
- vanilie dupa gust
- coaja de la o lamaie
- un pliculet praf de copt
- 4 linguri afine
Separam ouale. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare si zaharul tos pana obtinem o spuma tare.
Batem galbenusurile cu laptele, untul topit, coaja de lamaie si vanilia pana avem o compozitie omogena. Adaugam faina si praful de copt. Amestecam pana nu mai sunt cocoloase.
La final incorporam spuma de albusuri, cu spatula, cu miscari de impaturire. Astfel vafele vor fi foarte pufoase. La final punem si afinele, amestecam usor.
Incingem aparatul pentru gofre. Pulverizam putin ulei pe placile aparatului, numai la prima tura de gofre. Punem cate un polonic in fiecare forma, avand grija sa nu depasim marginile. Coacem fiecare tura de gofre belgiene pufoase timp de 4 minute sau pana sunt bine patrunse.
Sunt sigura ca reteta de Gofre belgiene pufoase va deveni una dintre preferatele familiei voastre. Si, cu siguranta imi veti da dreptate: aparatul de Gofre Duraceramic Breville nu poate lipsi din bucataria unei Gospo-Dive! Gasiti mai multe detalii aici – https://bit.ly/2I4TnfN
Sa va fie de cel mai bine!
Ganduri bune!
Respectand reteta….rezultatul (atasat un link cu poza doveditoare) gustoase si pufoase!! O reteta simpla, dar, in simplitatea ei te cuprind aromele si starea de bine!!! La acestea se adauga efectul aerat pe care l simti la fiecare muscatura. Pt. copiii ma bucur ca sunt doar 60 gr zahar. Toate cele bune!!!
https://s.amsu.ng/1qZEVYWXtFgN
Sa va fie de bine, multumesc ca ati incercat reteta!
Sunt perfecte ❤️ Atât de pufoase și de gustoase. Mâine le mai fac o dată.
Ma bucur tare sa aud asta.