Pancakes sunt una dintre cele mai versatile si delicioase idei pentru micul dejun! Iubite de toata lumea, ele vin intr-o sumedenie de variante si combinatii, astfel incat una sigur este pe gustul tau! Azi va propun o reteta minunata – PANCAKES FARA GLUTEN CU INKA! ♥️
Alaturi de INKA ne-am gandit sa va propunem o reteta speciala pentru mic dejun, super sanatoasa si foarte rapida! Pancakes fara gluten se pregatesc foarte usor, le puteti coace sub forma clasica sau in varianta mini sau pancakes cereal. INKA le da o aroma subtila minunata! Si da, merg perfect si alaturi de bautura INKA, pregatita calda sau rece. Bautura Inka are doar ingrediente naturale, nu contine cofeina, conservanti sau aditivi artificiali si are un efect benefic asupra organismului. Se obtine o bautura cu aroma subtila si o spuma delicata.
Va las aici si alte sugestii de retete delicioase in care am folosit INKA! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta ♥️
Pancakes fara gluten cu INKA – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Putem pregati compozitia cu telul, cu mixerul sau intr-un robot de bucatarie, in doar cateva secunde!
- Dupa ce aluatul pentru pancakes este gata, il lasam sa se odihneasca 10-15 minute inainte de prajire.
- Este indicat sa folosim o tigaie non-stick de foarte buna calitate, astfel nu e nevoie sa o ungem cu ulei si pancakes vor avea crusta specifica, uniforma, crocanta.
- Cum stim ca pancakes trebuie intoarse? Foarte simplu! Indiferent de forma sau dimensiunea lor, sunt gata de intors in momentul in care apar bule pe partea superioara. In cazul mini clatitelor, le putem intoarce foarte usor, folosind o scobitoare.
Ingrediente pentru 6 portii de Pancakes fara gluten cu Inka:
- 1 ou mare
- 2 linguri miere
- 20ml ulei vegetal
- 250ml lapte
- 200g mix faina fara gluten (pentru paine, pancakes sau patiserie)
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingura INKA
- ½ lingurita esenta rom
Mod de preparare - Pancakes fara gluten cu Inka:
- Intr-un bol amestecam oul, uleiul, laptele, mierea. Folosim un tel sau mixerul.
- Adaugam faina, praful de copt, Inka. Amestecam pana avem o compozitie omogena.
- Lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
- Mutam compozitia intr-o punga rezistenta, pe care o taiem la un colt sau intr-o sticla de plastic pentru sosuri, careia ii taiem putin varful.
- Incingem o tigaie anti-aderenta.
- Punem in tigaie mici cerculete de aluat, de cca 1 cm diametru.
- Coacem la foc mediu spre mic.
- Cand apar mici bule pe suprafata pancakes-urilor, le intoarcem folosind o spatula sau o scobitoare.
- Punem Pancakes fara gluten cu Inka in bolul pentru servire.
- Le stropim cu sirop de artar/miere dupa gust si fructe proaspete.
Sa va fie de cel mai bine!