Prajitura cu INKA este o reteta cu traditie in familia mea! Mama pregateste Prajitura cu INKA de cand ma stiu si este una dintre prajiturile care au intrat in “sfantul caiet cu retete”. ♥
Caietul de retete al mamei a fost inceput in 1979, cand mama si tata s-au casatorit. Pe prima fila scrie “Lucia Duma-Gurdean” si pana in ziua de azi cred ca mama si-a scris numele pe caiet doar de dragul noului ei nume. ♥ Cert este ca in acest caiet, pe care il tinem la loc de cinste pana in ziua de azi si il consultam cu mare-mare incredere, ajungeau numai retetele care ne placeau in mod deosebit.
Prajitura cu INKA – o prajitura cu traditie in familia mea
Desigur, Prajitura cu INKA a trecut prin numeroase teste pana s-a ajuns la intrarea ei in caiet: a fost coapta in diverse tavi, de diverse dimensiuni. Crema a fost facuta pe baie de aburi, apoi la rece, o data cu margarina, o data cu unt. Intr-un final, s-a ajuns la reteta de Prajitura cu INKA pe care v-o arat azi in varianta video. Pentru ca Prajitura cu INKA este una dintre primele retete publicate pe blog, tocmai pentru ca este o prajitura cu traditie in familie si, la inceputul blogului, in 2007, acestea erau retetele pe care vi le postam cel mai des.
Bautura INKA – naturalete, sanitate, cultivarea obiceiurilor de familie ♥
La fel ca prajitura mea, INKA este o bautura cu traditie, gustoasa, potrivita pentru intreaga familie! INKA este o bautura cunoscuta si iubita la nivel Mondial, un foarte bun substitut al cafelei, realizat din ingrediente 100% naturale si fabricate dupa aceeasi reteta traditionala, inca din 1971.
Foarte versatila, INKA poate fi transformata in bauturi calde sau reci, cu lapte vegetal sau lapte de vaca, cu apa, cu diverse arome. Este delicioasa si are o spuma delicata, care e iubita de intreaga familie. Si, fiind atat de versatila, INKA devine azi ingredientul nostru principal in reteta de Prajitura cu INKA!
Prajitura cu INKA – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Prajitura cu INKA este genul de prajitura pentru care toata lumea va avea impresia ca ati muncit foarte mult. Pare laborioasa pentru ca are un blat foarte isiropat si o crema foarte fina. Dar, in realitate, reteta se pregateste foarte usor!
- Blatul iese foarte insiropat si umed de la combinatia de INKA si apa fierbinte, deci nu are nevoie de extra-insiropare.
- Crema este foarte fina pentru ca este o crema pe baza de unt, INKA si apa fierbinte. Este o crema cu o consistenta aerata, ca un mousse.
- Tava ideala pentru a coace aceasta prajitura este o tava de dimensiuni mai mici, 18×25 cm, pentru ca prajitura sa iasa inalta.
Ingrediente pentru blat Prajitura cu INKA:
- 6 oua
- 200g zahar
- o lingurita extract de vanilie
- 10 linguri apa fierbinte
- 10 linkuri INKA
- 10 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema Prajitura cu INKA:
- 200g unt moale, la temperatura camerei (82% grasime)
- 200g zahar pudra
- o fiola esenta de rom
- 4 linguri INKA
- 8 linguri apa fierbinte
Pentru modul de preparare al retetei de Prajitura cu INKA, urmariti reteta video in fereastra de mai jos ♥
Îmi place mult sunetul muzicii. Îmi puteți spune cum se numește?
Este o melodie prestabilita din programul de editare video, din pacate nu stiu cum se numeste.
Teo draga.Da as putea sa fac cu cappuccino ca sa pot da și la copii, sau nu merge?Mulțumesc
Nu am incercat.
Se poate face si cu ness, sau musai cu inka?
Salut. Se poate si cu ness.