Biscuiti cu INKA

Biscuiti cu INKA este o reteta care va aduce zambetul pe fetele tuturor musafirilor Craciunul acesta!

biscuiti cu inka

Cele mai dragute retete pentru Craciun sunt cele care se pregatesc usor, au ingrediente la indemana oricui si totusi, ofera un rezultat spectaculos, ca si aspect si gust! Exact asa este reteta noastra de azi – Biscuiti cu INKA! Desi pare ca ati muncit fooooarte mult pentru acesti deliciosi biscuiti, totul merge in realitate foarte simplu si rapid!

biscuiti cu inka

Biscuiti cu INKA – tot ce trebuie sa stii despre reteta!

  • Chiar daca eu le-am dat biscuitilor o forma festiva folosind decupatorul in forma de omulet de turta dulce, puteti pregati biscuitii oricand si folosi orice tip de decupator, chiar si un pahar!
  • Din cantitatile date ies 12 biscuiti mari, si cam 24 mai mici. Dar puteti foarte usor dubla cantitatile pentru mai multi biscuiti cu Inka si mai multa bucurie!
  • Aluatul este destul de lipicios, asta pentru ca biscuitii ies foarte fragezi. De aceea e foarte important sa tineti aluatul la frigider cel putin 2 ore inainte de folosire si sa lucrati pe masa foarte bine tapetata cu faina.

biscuiti cu inka

  • Dupa ce asezati biscuitii in tava, folositi o pensula de patiserie pentru a indeparta excesul de faina.
  • Puteti presara putin zahar brun peste biscuiti inainte de a-i coace, pentru un plus de stralucire. Sau puteti prepara o glazura foarte simpla din 50g zahar pudra si cateva picaturi zeama de lamaie pentru a decora biscuitii.
  • Biscuitii de coc 12-15 minute, nu mai mult. Nu va faceti griji daca vi se par inca moi cand ii scoateti din cuptor, se intaresc pe masura ce se racesc.

biscuiti cu inka

Biscuiti cu INKA – De ce am ales bautura INKA?

Imi aduc aminte cu drag de bautura Inka inca din copilarie, cand era preferata mamei, care si acum o are mereu in dulap si o pregateste cu apa sau lapte! Mai multe despre bautura Inka puteti citi AICI.

Bautura Inka are doar ingrediente naturale, nu contine cofeina, conservanti sau aditivi artificiali si are un efect benefic asupra organismului. Se obtine o bautura cu aroma subtila, o spuma delicata si poate fi preparata rece sau calda! Pe mine m-a cucerit si am decis sa o incoporez si in retetele de prajituri si deserturi!

biscuiti cu inka

Ingrediente pentru 12 bucati Biscuiti cu Inka:

  • 50g unt moale, la temperatura camerei
  • 100g zahar brun
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 ou
  • 6 lingurite INKA
  • 200g faina
  • o lingurita praf de copt

biscuiti cu inka

Spumam untul si zaharul 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma. Adaugam oul si vanilia, amestecam bine. Adaugam cele 6 lingurite de INKA si amestecam. La final punem si faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Amstecam pana avem un aluat omogen. Mutam aluatul pe folie alimentara, il aplatizam pentru a se raci uniform. Dam la rece minim 2 ore.

biscuiti cu inka

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt sau foi de silicon tava cuptorului. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe planseta tapetata cu faina. Decupam biscuitii folosind forma preferata. Ii asezam in tava si ii coacem 12-15 minute.

biscuiti cu inka

Lasam biscuitii sa se raceasca foarte bine inainte de a-i decora. Biscuitii cu INKA se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in caserola inchise ermetic. Un alt lucru important de stiut: puteti pregati aluatul din timp, pentru ca sta foarte bine la congelator pana la 4-5 saptamani! Pur si simplu in decongelati cand aveti nevoie si coaceti niste Biscuiti cu Inka absolut deliciosi, aromati si…simpatici! Sa va fie de cel mai bine!

biscuiti cu inka

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.