Panna Cotta cu INKA este una din propunerile mele pentru deserturile de la masa de Revelion! Este un desert fin, care arata foarte elegant si pe care il puteti pregati cu 2 zile inainte, astfel nu mai aveti grija desertului!
Panna Cotta cu INKA – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Fiind un desert in portie individuala, este foarte usor de preparat si vine in portia ideala pentru un omulet
- Se pregateste in mai putin de 15 minute, fara ingrediente sofisticate, dar la final obtinem un desert care arata atat de frumos pe orice masa de sarbatoare!
- Desigur, puteti folosi orice recipient pentru Panna Cotta cu INKA – cupe de sampanie, paharele de plastic daca serbati Revelionul la o cabana sau astfel de paharele de cognac, cum am folosit eu. Pentru un aspect si mai elegant oferit de Panna Cotta turnata oblic in pahar, punem paharele intr-o tava pentru muffins inainte de a turna amestecul de smantana dulce si lapte.
- Puteti folosi gelatina granule sau gelatina foi, procedeul este acelasi: inmuiem gelatina in putina apa (50ml de apa pentru 1 pliculet de gelatina). Lasam la inmuiat pana avem o masa compacta, ca un jeleu. Topim aceasta masa gelatinoasa la baie de abur sau in cuptorul cu microunde, avand grija ca gelatina sa NU atinga punctul de fierbere, pentru ca isi pierde proprietatile de gelifiere. In cazul gelatinei foi, le inmuiem tot in apa rece, apoi le scurgem si le topim inainte de a le adauga in compozitie.
- 6 foi de galtina sunt echivalentul unul pliculet de 10g de gelatina fin maruntita alba. Ambele sunt suficiente pentru 500ml lichid.
- Imediat ce turnam gelatina in pahare, pudram deasupra INKA, astfel vom obtine un fel de glazura, delicioasa si aspectuoasa. Putem folosi apoi praline sau fructe pentru a orna Panna Cotta cu INKA.
Bautura INKA – naturalete, sanatate, cultivarea obiceiurilor de familie ♥
Am ales bautura INKA pentru reteta mea de Panna Cotta pentru Revelion pentru ca este o bautura cu o aroma delicata, care se potriveste foarte bine in astfel de deserturi! Fiind o bautura fara cofeina, desertul nostru este potrivit pentru intreaga familie! Bautura INKA este produsa dupa aceeasi reteta traditionala stabilita de cercetatorii polonezi inca din 1971.
INKA poate fi transformata in bauturi calde sau reci, cu diverse tipuri de lapte, cu apa si o mare diversitate de arome. Are o spuma delicata si un gust bogat si este un substitut excelent si sanatos pentru cafea.
Ingrediente pentru 6 portii Panna Cotta cu INKA:
- 500ml smantana dulce pentru frisca
- 125ml lapte
- 100g zahar tos
- 10g foi gelatina
- 30g INKA
- o lingurita extract de vanilie
Mai intai punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o craticioara, punem pe foc laptele, zaharul, vanilia. Laptele nu trebuie sa fiarba. Chiar ininte de fierbere, tragem de pe foc si punem INKA. Amestecam foarte bine. Punem si smantana dulce, punem din nou pe foc. Din nou, nu lasam amestecul sa fiarba, ci doar sa fie foarte fierbinte. Tragem de pe foc, punem foile de gelatina si amestecam pana se topeste gelatina.
Pregatim 6 paharele de 250ml si le asezam in tava pentru muffins, astfel incat sa stea oblic. Turnam cu grija amestecul in paharele si le dam la rece 5-10 minute pana prind o usoara pojghita. Pudram fiecare Panna Cotta cu INKA, apoi dam la rece 5-6 ore sau, de preferinta, peste noapte.
Panna Cotta cu INKA este un desert pe care il va iubi toata lumea, va promit! Va doresc sa va fie de cel mai bine si sa avem, impreuna, un 2019 DE-LI-CIOS din toate punctele de vedere ♥