Ce e o “blondie”? O brownie fara ciocolata! Noi pregatim o blondie hibrid, pentru ca are ciocolata, doar ca nu e topita in compozitie, ci o gasim in bucatati mari si delicioase prin prajitura! Incearca reteta de Blondie cu ciocolata, va deveni instant favorita tuturor!
In lumea patiseriei. blondies si brownies sunt ambele clasificate ca fiind “cookie bars” sau biscuiti la tava. Au consistenta mai moale decat biscuitii dar mai ferma decat o prajitura . Ingredientele de la blondies si brownies sunt aproape identice, singura diferenta fiind ciocolata topita si vanilia in loc de cacao.
In mod clasic, blondies se pregatesc cu zahar brun, care le da o aroma specifica. Ce mai putem adauga in blondies? Fructe proaspete sau confiate, alune de padure, nuci etc.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Blondie cu ciocolata va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multe retete de prajituri de casa, va invit pe Bucataria LIDL! Click pe titlul fiecarei retete pentru a accesa reteta:
Blondie cu ciocolata – ingrediente pentru 8-10 portii
- 150g unt sarat Pilos
- 150g zahar Belbake
- 2 oua marimea L
- 200g faina Belbake
- 1 pliculet praf de copt Belbake
- 200g ciocolata neagra Fin Care
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina o tava de 21x23cm.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca putin. Adaugam zaharul brun. Amestecam cu mixerul la viteza mare 2-3 minute.
Adaugam ouale, amestecam foarte bine. Punem si faina si praful de copt. Amestecam cat sa fie incorporate.
Tocam ciocolata neagra grosier, folosind un cutit. Adaugam si ciocolata in aluat, amestecam.
Punem compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem Blondie cu ciocolata 30-35 minute sau pana trece testl scobitorii.
Blondie cu ciocolata se pastreaza foarte bine chiar si o saptamana la frigider. Inainte sa o serviti, puteti sa o puneti 30 de secunde la microunde. E perfecta alaturi de un glob de inghetata! Sa va fie de cel mai bine!