Prajitura frageda cu prune

Vine toamna bine-mi pare, incep retetele cu fructe si legume de sezon! Azi avem una din prajiturile copuilariei, o reteta de suflet, pe care o stiu de cand eram mica – Prajitura frageda cu prune! Iti las mai jos si alte idei de retete cu prune, click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

Prajitura frageda cu prune

Prajitura fragdea cu prune este una dintre primele retete pe care le-am invatat de la Buni Sia, ea ii spune “Prajitura cu aluat sfarmicios” si o pregateste cu pere, prune, gutui, mure sau pur si simplu cu gemul pe care il are la indemana – de caise, magiun de prune amestecat cu nuci.

Prajitura frageda cu prune

Aluatul este extrem de usor de pregatit, fie cu mixerul, fie cu mana si, in pregatirea lui, puteti folosi unt  moale, la temperatura camerei sau untura. Buni folosea si una si alta, in functie de ce avea la indemana. Cantitatea de unt si untura este aceeasi, doar ca aluatul trebuie sa stea putin mai mult la frigider daca folosim untura, pentru a se intari.

La capitolul faina, desigur ca am folosim faina Baneasa 000, nelipsita din camara mea, cu atat mai mult cu cat incepe sezonul de copt! Ador vara si caldura, dar parca ii era dor si sa incing cuptorul pentru prajituri, cozonac, briose, checuri. Pentru orice reteta aleg, cu dospire sau fara, stiu ca ma pot baza pe faina Baneasa!

Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune – ingrediente tava 25x35 cm:

  • 250g unt moale, la t° camerei
  • 250g zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 700g faina
  • un pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 1 kg prune
  • 2-3 linguri amidon
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara

Prajitura frageda cu prune

Mod de preparare Prajitura frageda cu prune

  1. Incingem cuptorul la 180°, static (fara ventilatie).
  2. In bolul mixerului amestecam untul, zaharul pudra si vanilia, pana avem o spuma, in care granulele de zahar nu se mai simt.
  3. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
  4. Punem deasupra faina, praful de copt, un praf sare. Amestecam pana avem un aluat omogen, care nu se lipeste.
  5. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece minim 30 de minute inainte de folosite.
  6. Spalam prunele, le scoatem samburii. Putem lasa prunele jumatati sau le putem felia. Amestecam cu zaharun brun, amidonul, scortisoara.
  7. Dupa 30 de minute, scoate aluatul de la rece.
  8. In tava punem 2/3 din aluat si nivelam bine cu mana, pentru a acoperi toata tava.
  9. Punem deasupra prunele, nivelam intr-un strat uniform. Deasupra punem aluatul ramas, fie il rupem bucati sau il dam putin la congelator pentru a fi foarte tare si il dam pe razatoarea mare.
  10. Dam tava la cuptor 35-40 minute sau pana prajitura e aurie si trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca foarte bine inainte de feliere.

Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune e gataaa! Puteti sa o pudrati cu zahar dupa ce sa raceste! Se pastreaza foarte bine 3-4 zile intr-o caserola inchisa ermetic si este ideala pentru pachetelul de la scoala sau de la birou, pentru ca nu are crema si nici nu este orea sfarmicioasa. Sa va fie de cel mai bine!

prajitura frageda cu prune

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.