Prajitura pufoasa cu mascarpone – o prajitura ideala pentru cei mici pentru ca, asa cum ii spune si numele, este pufoasa, cu o crema fina de mascarpone si ideala pentru mic dejun sau gustare. In plus, ii puteti implica pe cei mici si in prepararea retetei, pentru ca se face extrem de usor, cu ingrediente la indemana, pe care la gasiti in magazinele LIDL!
Pentru si mai multa inspiratie si retete super variate, va asteptam in Bucataria LIDL!
Prajitura pufoasa cu mascarpone – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Puteti dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru a coace prajitura in tava mare a aragazului, mai ales daca aveti o familie numeroasa sau mai multi invitati la masa.
- In loc de mascarpone puteti folosi ricotta, branza de vaci sau crema de branza natur.
- Daca nu aveti un pos special, nu este nicio problema, puteti folosi o punga mai groasa, pe care o taiati la un capat, sau puteti pune umplutura de branza, din loc in loc, cu o lingura.
- Alaturi de mascarpone/branza puteti pune si fructe in prajitura. Merg perfect afine, zmeura, cubulete de necatrine, piersici sau prune.
Prajitura pufoasa cu mascarpone – ingrediente pentru 8-10 portii
- 4 oua marime L
- 150g zahar brun Belbake
- ½ lingurita esenta vanilie Belbake
- 150ml iaurt grecesc Pilos
- 80 ulei de floarea soarelui
- 250g faina Belbake
- ½ pliculet praf de copt Belbake
- un praf sare Castello
- 250g mascarpone Milbona
- 80g zahar pudra Belbake
- ½ lingurita esenta lamaie Belbake
Mod de preparare
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 30x20cm.
- Cu mixerul la viteza mare, amestecam ouale, zaharul si vanilia, pana ouale isi dubleaza volumul.
- Adaugam uleiul si iaurtul, amestecam. Cernem deasupra faina, praful de copt, sarea.
- Amestecam pana avem o compozitie lucioasa, omogena. Punem compozitia in tava pregatita, nivelam cu spatula.
- Intr-un bol amestecam mascarpone, zaharul pudra, esenta de lamaie pana avem o crema omogena.
- Mutam crema obtinuta intr-un pos sau o punga taiata la un colt.
- Facem un grilaj de crema peste compozitia din tava.
- Dam la cuptor 30-34 min sau pana prajitura pufoasa cu mascarpone trece testul scobitorii.
- Lasam sa se racoreasca inainte de feliere.
- Optional, putem pudra cu zahar.
Pofta buna, sa va fie de cel mai bine! Incearca si alte retete cu mascarpone! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!