Placinta cu prune si mascarpone – sau placinta perfecta pentru toamna! Are o crema fina, de mascarpone, ou si vanilie, prune suculente cu aroma de scortisoara si foi de placinta crocante de la Morarita! Si cand coacem Placinta cu prune si mascarpone, intreaga casa miroase minunat! Trebuie sa incercati reteta, e atat de usor de pregatit!
Placinta cu prune si mascarpone – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- poti folosi pentru aceasta reteta si mere sau gutui date pe razatoarea mare sau taiate cubulete
- preferi o crema de ciocolata? Inlocuieste zaharul pudra din reteta cu 3 linguri bune de crema de alune cu ciocolata. O amesteci cu mascarpone si ou si e gata pentru a umple placinta!
- Placinta cu prune si mascarpone este delicioasa si imediat ce e scoasa din cuptor, alaturi de un glob de inghetata, dar si de la frigider! O poti pregati in avand pentru ocaziile speciale si doar o incalzesti putin inainte de servire.
Ingrediente Placinta cu prune si mascarpone:
- un pachet foi de placinta Morarita (400g)
- 50g unt topit
- 500g mascarpone
- 3 oua
- 150g zahar pudra vanilat
- 500g prune
- 100g zahar brun
- o lingurita scortisoara
- un ou batut pentru a unge placinta
Spalam prunele, le taiem pe jumatate, scoatem samburele. Punem prunele intr-un bol incapator, punem zahar si scortisoara. Lasam prunele la macerat cateva ore, timp in care deocongelam foile de placinta.
Decongelam foile de placinta peste noapte in frigider sau cateva ore pe blatul de bucatarie, astfel incat sa fie maleabile.
Intre timp pregatim crema: mizam mascarpone, ouale si zaharul pudra, pana avem o crema omogena, foarte fina.
Incingem cuptorul la 180°C si pregatim o tava de 20x25cm, pe care o ungem cu putin unt.
Folosim cate 5 foi de placinta pentru fiecare rulou. Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit, folosind o pensula de patiserie. Suprapunem 5 foi.
Punem 2 randuri de crema de vanilie, lasand spatiu intre ele. Pe fiecare rand punem jumatatile de prune. Vom avea 2 ruouri, deci 4 randuri de vanilie si prune.
Strangem usor foile de placinta in jurul prunelor si asezam ruloul obtinut in tava. Pregatim al doilea rulou si il asezam in tava.
Ungem marginile placintei cu ou batut, folosind o pensula. Coacem 45 minute sau pana Placinta cu prune si mascarpone este frumos rumenita, marginile sunt crocante si crema bine legata.
Alaturi de Morarita va dorim sa va fie de cel mai bine!
Incearca si alte retete cu aluturile Morarita! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!