Cred ca stiti deja cat de mult iubesc cornuletele si muuuultele retete de cornulete de pe blog v-au convins de asta. Dar acum va aduc o reteta cu totul si cu totul speciala: CORNULETE CROCANTE! Sunt extrem de crocante la exterior si cu o delicioasa crema de ciocolata la interior! Se pregatesc foarte usor si cu doar cateva ingrediente si, va spun sincer, abia te poti opri din mancat!
De ce sunt cornuletele crocante atat de crocante? Pentru ca folosim foile pentru placinta de la Morarita! Ungem fiecare foaie cu unt topit, apoi asezam urmatoarea foaie. Taiem in triunghiuri, folosim umplutura preferata si coacem crocantele minunate!
Nu uitati! Ii puteti implica si pe cei mici in pregatirea retetei de Cornulete crocante! Cum? Pot unge foile cu unt, vor fi fasinati sa foloseasca pensula de patiserie! Cei mai mari va pot ajuta sa ruleze cornuletele dar sis a presare nuca macinata! Retetele pe care le facem toti impreuna sunt, cu siguranta, cele mai delicioase si mai dragi! ♥
Cornulete crocante – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Foile de placinta de la Morarita sunt mereu la indemana si usor de folosit! Trebuie doar sa le lasam la decongelat peste noapte in frigider sau pe blatul din bucatarie pana sunt maleabile, fara a fi calde.
- Putem unge foile cu unt topit sau ulei, in functie de ce avem la indemana.
- Cat timp nu lucram cu foile, le tinem acoperite cu un prosop umed, astfel incat sa nu se usuce.
- Putem face corunelete mici, bite-size sau mai mari, in functie de cat de mari taiem friunghiurile din foi de placinta.
- Ce umpluturi putem folosi? Orice! Outem face cornulete crocante dulci sau sarate, in functie de preferinta! Le putem umple cu branza de burduc amestecata cu putina crema de branza si ceapa verde, cu pate de pui si putina dulceata de ceapa sau, pentru varianta de cornulete crocante dulci, putem folosi marmelada, gem, dulceata, crema de ciocolata!
Va recomand cu drag reteta de Cornulete crocante pentru masa de Paste, vor fi niste crantanele delicioase, de care musafiri nu se mai satura! ♥
Ingrediente pentru cca 100 bucati Cornulete crocante
- 1 pachet foi de placinta Morarita
- 100g unt topit
- 200g crema de ciocolata
- 1 ou batut
- 100g alune/nuci tocate
Lasam foile de placinta sa se decongeleze pana ajung la temperatura camerei. Le scoatem din pachet si le acoperim cu un prosop curat, umed, pana la folosire. Incingem cuptorul la 180°C (cu ventilatie) sau 200°C (static).
Pentru Cornulete crocante, punem hartie de copt in tava cuptorului sau o tava mare. Asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Acoperim cu a doua foaie, ungem cu unt. Suprapunem 4 foi de placinta.
Taiem foile pe lung in 4 parti egale, apoi in triunghiuri. Umplem fiecare triunghiu cu ciocolata si rulam. Asezam in tava, pe hartie de copt.
Ungem fiecare cornulet cu ou batut, presaram alune. Coacem 12-14 minute, in functie de marimea cornuletelor.
Reteta de Cornulete crocante este gata! Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de Morarita va dorim Paste Fericit alaturi de cei dragi! ♥ Incercati si alte retete cu aluaturi Morarita! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!