Cremsnit la borcan

Cremsnit la borcan – adicat toata bucuria unui cremsnit, dar in varianta to-go! Il poti lua cu tine oriunde, la picnicul de vara sau toamna, se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider si poti folosi orice fructe doresti!

cremsnit la borcan

In plus, reteta se pregateste foarte repede, pentru ca sarim peste unul dintre cele mai “time consuming” parti ale retetei clasice de Cremsnit – pregatirea foilor! Am folosit foile pentru Cremsnit de la Morarita, pe care le gasiti in varianta congelata si care sunt mega usor de folosit! Fiecare pachet continue 2 foi, perfecte pentru un Cremsnit pentru intreaga familie! Noi folosim doar o foaie in reteta de azi, iar a doua ramane la congelator pentru data viitoare! Sau, desigur, puteti dubla cantitatea de crema pentru 8 portii de Cremsnit la borcan!

cremsnit la borcan

Cremsnit la borcan – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Decongelam foile pentru cremsnit lasandu-le in frigider peste noapte sau pe blatul de bucatarie pana sunt maleabile, dar inca reci.
  • Pentru cele mai bune rezultate, le coacem in cuptorul incins in prealabil la 200-220°C. Le lasam apoi sa se raceasca foarte bine, inainte de a le rupe bucatatele pentru a asambla Cremsnit la borcan.
  • Crema are si ea niste secrete! Trebuie sa mixam foarte bine galbenusurile si zaharul, cca 10-12 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema foarte consistenta, in care granulele de zahar aproape nu se mai simt.
  • Dupa ce luam crema de pe foc, e foarte important sa o acoperim cu folie alimentara, astfel incat folia sa atinga crema. Apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, inainte de a o da la frigider. Acoperind crema cu folie, nu va face crusta.

cremsnit la borcan

Ingrediente pentru 4 portii de Cremsnit la borcan:

  • 250g aluat pentru Foi Cremsnit Morarita (1 foaie)
  • 1 galbenus batut
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 80g zahar tos
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 250ml lapte
  • 30g faina

cremsnit la borcan

Pregatim si crema pentru Cremsnit la borcan. Incalzim putin laptele. Batem galbenusurile cu zaharul si vanilia, 10-12 minute cu mixerul la viteza mare. Trebuie sa avem o crema groasa, ca o alifie, iar galbenusurile sa isi dubleze volumul. Adaugam faina peste galbenusuri, continuam sa amestecam. Turnam laptele caldut in fir subtire, amestecand ca sa nu fie cocoloase. Punem crema pe foc, intr-o craticioara cu fund dublu. De cand da in clocot, fierbem 3-4 minute la foc mic, amestecand in continuu cu telul sau lingura de lemn. Crema trebuie sa fie bine legata, ca o budinca. Turnam crema intr-o farfurie si o acoperim cu folie alimentara. Folia trebuie sa atinge crema, astfel crema nu face crusta. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la rece pana pregatim foile.

cremsnit la borcan

Preincingem cuptorul la 220°C. Derulam foaia de aluat in tava, pe hartie de copt. Ungem bine cu galbenus si presaram zahar brun. Coacem 12-15 minute sau pana e frumos rumenita. Lasam sa se raceasca foarte bine. Rupem foaia in bucatele.

Foaile sunt pregatite, crema la fel, deci nu ne ramane decat sa asamblam minunatul Cremsnit la borcan! Puteti alterna foi-crema-foi in functie de preferinte, desigur! Iar fructele proaspete fac totul cu atat mai delicios si fresh!

cremsnit la borcan

Sa va fie de cel mai bine, sper ca reteta de Cremsnit la borcan sa ajunga una dinte preferatele vostre! Incercati si reteta de Desert cu ciocolata alba, este delicios si usor de preparat! 

cremsnit la borcan

 

6 Comments

  1. Roxana Gruia

    Buna Teo ! Mulțumim tare mult de rețeta !
    Nu am făcut cremsnit pana acum ,dar ii place mult soțului și as vrea sa îl surprind 🙂
    Cum as putea adapta ingredientele pentru a face rețeta tradiționala,am văzut ca și tu mai ai o versiune dar e ușor diferită ?
    Mulțumesc anticipat dacă îți vei găsi timp sa îmi răspunzi ,îmi plac mult retetele tale și știu ca ma pot baza pe ele.

    • Salut, Roxana. Nu inteleg exact la ce te referi, in ce sens sa adaptezi reteta? La asamblare te referi? Daca da, pur si simplu torni crema obtinuta intre foile coapte, fara a le sfarama.

  2. Am pregatit cremstit la borcan, ( pahar in cazul meu) ultima data cand am avut oaspeti. A iesit foarte bun si la gust si la aspect, plus ca am salvat timp la pregatirea foilor.
    Multumesc Teo pentru toate retele cu care ne incanti!

  3. Manuela Cristina Georgescu

    Teo, daca asamblez turnand crema intre foi, ce dimensiuni ar trebui sa aiba tava ?
    Multumesc mult !

    • Nu as putea aprecia, sincer. Crema este putina, se vede si in poze e un bol mic. O tava extrem de mica sau faci cantitate mare (din 2l de lapte, de ex) si montezi cat este foaia de foietaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.