Prajitura cu mar si scortisoara

Azi va aduc una dintre cele mai simple, rapide si totodata una dintre cele mai bune prajituri cu mar pe care am mancat-o vreodata! Reteta de Prajitura cu mar si scortisoara a intrat in top 5 prajituri preferate in #FamiliaDon si sunt sigura ca va fi un foarte mare succes si in familia voastra!

Ca sa nu va spun ca, in momentul in care am bagat Prajitura cu mar si scortisoara la cuptor, toata casa a prins o aroma delicioasa! Cel mai bun odorizant de camera din istorie!

prajitura cu mar si scortisoara

Pentru reteta VIDEO de PRAJITURA CU MAR SI SCORTISOARA, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥

Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI) ♥

Prajitura cu mar si scortisoara – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Nu ai nevoie de mixer, doar de un bol mare si o spatula. Pur si simplu punem toate ingredientele in bol, in ordinea in care sunt scrise in reteta si amestecam pana avem o compozitie omogena.
  • Putem folosi orice soi de mere avem la indemana.
  • Merele pot fi taiate cubulete, felii foarte subtiri sau date pe razatoare. Putem incorpora merele in compozitie, asa cum am facut eu, sau putem turna jumatate din compozitie in tava, apoi punem merele si deasupra restul de aluat.

prajitura cu mar si scortisoara

  • Putem coace Prajitura cu mar si scortisoara in tava rotunda (diametrul de 20-22 cm) sau in tava patrata, de 15×20 cm.
  • Daca dorim sa coacem intr-o tava mai mare, dublam foarte simplu cantitatile din reteta.
  • Prajitura cu mar si scortisoara poate fi un blat de tort deosebit pentru sezonul de toamna-iarna. Merge atat cu crema de vanilie, cat si de ciocolata.
  • Topping-ul de unt, zahar si scortisoara faca prajitura cu adevarat speciala! Este crocant, super-aromat si da o savoare deosebita!

prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara – Ingrediente pentru 10-12 portii

  • 150g zahar brun Belbake
  • 100ml ulei Vita D’Or
  • 1 ou mare
  • 250ml lapte batut Pilos
  • esenta de vanilie Belbake
  • ½ lingurita scortisoara Mikado
  • un pliculet praf de copt Belbake
  • 300g faina Belbake
  • 2-3 mere (300g)

Prajitura cu mar si scortisoara – Ingrediente pentru topping:

  • 60g zahar brun Belbake
  • 30g unt Pilos topit
  • 1 lingurita scortisoara Mikado

Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de Prajitura cu mar si scortisoara va asteapta in magazinele LIDL din toata tara!

prajitura cu mar si scortisoara

Incingem cuptorul la 160°C. Tapetam cu unt si faina, hartie de copt sau spray non-stick o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

Intr-un bol incapator punem, pe rand, toate ingredientele necesare pentru aluat: zahar brun, ulei, ou, lapte batut, vanilie, scortisoara, praf de copt, faina. Amestecam foarte bine cu spatula sau lingura de lemn. Trebuie a obtinem un aluat omogen.

Spalam bine merele, apoi le taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline sau le taiem foarte fin din cutit. Putem taia merele si cubulete. Le incorporam in aluatul pregatit.

prajitura cu mar si scortisoara

Punem totul in tava, nivelam cu spatula, apoi ne ocupam de topping. Pentru topping amestecam untul topit, zaharul brun si scortisoara. Distribuim amestecul obtinut peste prajitura.

Dam Prajitura cu mere si scortisoara la cuptor timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii si este rumenita.

Prajitura cu mere si scortisoara este o prajitura umeda, foarte pufoasa, care se topeste in gura! Sunt sigura ca toata familia o va aprecia! Sa va fie de cel mai bine!

P.S. Aici gasiti reteta de Prajitura cu mere clasica, asa cum am invatat sa o pregatesc de la Buni Sia! Click pe titlu pentru a accesa reteta!

prajitura cu mar si scortisoara

 

24 Comments

  1. Buna Teo. Văd câteva bobițe, cubulețe deasupra. Ce sunt? Multumesc 🙂

  2. Catalina

    Am facut-o deja de doua ori,nu gasesc lapte natut in Anglia(cel putin unde stau eu) si am inlocuit odata cu iaurt natural,odata cu kefir si nu mi-e iesit pare asa densa si necoapta parca,desi am tinut-o si mai mult a doua oara si la temp mai mare.Oare unde gresesc?E ataaaat de delicioasa si vreau sa imi iasa asa cum trebuie ❤️

    • Nu trebuie sa o tii la temperatura mai mare decat este specificat pentru ca ea se va coace repede la exterior si va ramane necoapta la interior. Asigura-te ca folosesti cantitatea necesara de praf de copt (un pliculet=10 grame) pentru a ajuta prajitura sa creasca si astfel sa se coaca uniform.

  3. Gabriela

    Buna, Teo!
    Am facut azi prajitura si a iesit super!! Acum ma gandesc sa folosesc compozitia ca blat de tort si sa fac o crema de vanilie! Nu stiu cu ce sa il insiropez! Daca ai o idee, as fi recunoscatoare!

  4. Mariuca

    Eu m-am grabit sa rad merele inainte sa citesc toata reteta… Yey me!

    M-am bazat ca am scortisoara, si acolo am luat teapa.

    Dar sa stii ca iese tare buna cu cardamom, nucsoara si mere rase :)))

  5. Delicioasa!!!

  6. Cu ce as putea inlocui laptele batut? Multumesc.

  7. Claudia Adriana

    Bună Teo! Azi am încercat prima dată această prăjitură și trebuie să spun că e într-adevăr foarte bună. Am făcut cu esență de rom, iar în loc de lapte bătut, am pus iaurt cremos. Aluatul meu a ieșit ceva mai vârtos și am mai adăugat 3-4 linguri cu lapte. O minunăție! Mulțumesc frumos pentru rețetă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.