Tocanita de linte

Tocanita de linte este o mancare de post satioasa si plina de vitamine si proteine! In perioadele in care nu tinem post, putem adauga felii de carnaciori sau putem servi tocanita de linte ca o garnitura pentru diverse fripturi sau carne la gratar.

tocanita de linte

Inca o un pont bun? Adauga in Tocanita de linte supa de pui sau de legume, da-o prin blender si ai o supa crema de linte absolut delicioasa!

tocanita de linte

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Tocanita de linte va asteapta in magazinele LIDL. Pe BUCATARIA LIDL gasiti foarte multe retete cu legume! Va las mai jos link-urile, trebuie doar sa apasati pe titlu pentru a accesa retetele!

File de miel cu mar, linte si legume

Chiftelute din linte cu spanac si tofu

Somon rumenit pe salata de linte

Salata cu creveti, avocadosi feta

Salata de fasole verde cu maioneza

Caserola cu porumb si bacon

tocanita de linte

Ingrediente pentru 4-6 portii de Tocanita de linte

  • 3 linguri ulei de masline BIO Primadonna
  • o ceapa alba mica
  • 3 catei usturoi
  • ½ dintr-un fir de praz
  • 1 tija de apio
  • 2 morcovi
  • 300g ciuperci portobello
  • 100ml vin rosu
  • un borcan sos pentru paste Deluxe
  • 2 conserve linte Freshona
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbu uscat
  • sare si piper

tocanita de linte

Mai intai pregatim ingredientele – taiem legumele marunt: ceapa, prazul, morcovii, apio. Trecem usturoiul prin presa, scurgem lintea si o spalam in apa rece, in 2-3 ape.

Intr-o cratita incapatoare, incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul pana ceapa devine sticloasa. Adaugam morcovii, prazul, apio. Calim 1-2 minute.

Intre timp, curatam ciupercile si le taiem cubulete. Le punem peste legume. Le calim 2-3 minute.

Stingem totul cu vin, lasam pe foc 1-2 minute la foc mare.

tocanita de linte

Adaugam lintea si sosul de rosii. Amestecam foarte bine, condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice. Adaugam si 200ml apa.

Lasam tocanita de linte sa fiarba la foc mediu spre mic, cu capac, 30 minute sau pana legumele sunt fierte.

tocanita de linte

Sa va fie de cel mai bine la tocanita de linte!

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Buna, Teo!
    Am o dilema despre timpul de fierbere a lintei. Cea din conserva nu este deja preparata termic?
    Eu cand fierb linte cruda, in 15 min se face terci deja, cele 30 de min de fierbere din reteta nu ii afecteaza aspectul?

    • Salut, Dana. Cred ca depinde de la conserva la conserva. Aceasta pe care am folosit-o s-a comportat foarte bine, se vede si din poze ca nu este terci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.