Tocanita de linte este o mancare de post satioasa si plina de vitamine si proteine! In perioadele in care nu tinem post, putem adauga felii de carnaciori sau putem servi tocanita de linte ca o garnitura pentru diverse fripturi sau carne la gratar.
Inca o un pont bun? Adauga in Tocanita de linte supa de pui sau de legume, da-o prin blender si ai o supa crema de linte absolut delicioasa!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Tocanita de linte va asteapta in magazinele LIDL. Pe BUCATARIA LIDL gasiti foarte multe retete cu legume! Va las mai jos link-urile, trebuie doar sa apasati pe titlu pentru a accesa retetele!
File de miel cu mar, linte si legume
Chiftelute din linte cu spanac si tofu
Somon rumenit pe salata de linte
Salata cu creveti, avocadosi feta
Salata de fasole verde cu maioneza
Ingrediente pentru 4-6 portii de Tocanita de linte
- 3 linguri ulei de masline BIO Primadonna
- o ceapa alba mica
- 3 catei usturoi
- ½ dintr-un fir de praz
- 1 tija de apio
- 2 morcovi
- 300g ciuperci portobello
- 100ml vin rosu
- un borcan sos pentru paste Deluxe
- 2 conserve linte Freshona
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita cimbu uscat
- sare si piper
Mai intai pregatim ingredientele – taiem legumele marunt: ceapa, prazul, morcovii, apio. Trecem usturoiul prin presa, scurgem lintea si o spalam in apa rece, in 2-3 ape.
Intr-o cratita incapatoare, incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul pana ceapa devine sticloasa. Adaugam morcovii, prazul, apio. Calim 1-2 minute.
Intre timp, curatam ciupercile si le taiem cubulete. Le punem peste legume. Le calim 2-3 minute.
Stingem totul cu vin, lasam pe foc 1-2 minute la foc mare.
Adaugam lintea si sosul de rosii. Amestecam foarte bine, condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice. Adaugam si 200ml apa.
Lasam tocanita de linte sa fiarba la foc mediu spre mic, cu capac, 30 minute sau pana legumele sunt fierte.
Sa va fie de cel mai bine la tocanita de linte!
Buna, Teo!
Am o dilema despre timpul de fierbere a lintei. Cea din conserva nu este deja preparata termic?
Eu cand fierb linte cruda, in 15 min se face terci deja, cele 30 de min de fierbere din reteta nu ii afecteaza aspectul?
Salut, Dana. Cred ca depinde de la conserva la conserva. Aceasta pe care am folosit-o s-a comportat foarte bine, se vede si din poze ca nu este terci.