Chec ca la bunica

Chec marmorat, exact asa cum am invatat sa il fac de la Buni Sia, de aceea i-am spus “Chec ca la bunica”.

chec ca la bunica

Pentru mine acesta chec este gustul copilariei, o reteta de familie, de care imi aduc aminte cu mare drag! Se pastreaza proaspat si med cateva zile bune si este minunat la cafea sau alaturi de o cana de ceai sau lapte.

chec ca la bunica

Toate ingredientele folosite pentru reteta de “Chec ca la bunica” va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, va recomand cu drag BUCATARIA LIDL, unde veti gasi foarte multe retete, de la cele de zi cu zi si pana la cele pentru ocazii speciale! Click pe titlul fiecarei retete pentru a accesa ingredientele si modul de preparare.

1.     Tort cu sfecla rosie
2.     Drob de pui
3.     Chec de post
4.     Chec rapid cu fructe
5.     Guguluf cu punci de visine

chec ca la bunica

Ingrediente pentru 1 portie de Chec ca la bunica - tava rotunda cu diametrul de 20 cm sau 2 tavi de chec

  • 250g iaurt in stil grecesc Pilos
  • 250g zahar brun Belbake
  • 4 oua
  • 500g faina 000 Belbake
  • 250ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 2 pliculete zahar vanilat Belbake
  • 1 lingurita esenta de rom Belbake
  • 25g cacao amara Belbake

chec ca la bunica

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 22 cm sau o tava mare pentru chec/cozonac.

Intr-un bol incapator punem iaurtul, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, ouale. Amestecam cu mixerul la viteza medie, pana avem o compozitie omogena. Adaugam si faina si amestecam bine.

Impartim compozitia in 2 parti egale. Intr-una din parti adaugam cacao si esenta de rom. Omogenizam cu mixerul.

chec ca la bunica

Alternam in tava cate o lingura din aluatuld e vanilie cu cate o lingura din aluatul de cacao. Folosim apoi un cutit sau o frigaruie pentru a Marmora checul.

Coacem 1 ora, in cuptorul incins la 180°C. Dupa 45 minute, acoperim checul cu folie de aluminiu si continuam sa coacem pana trece testul scobitorii – o scobitoare introdusa in mijlocul aluatului eise curata, fara urma de aluat.

chec ca la bunica

Sa va fie de cel mai bine si sper sa notati reteta de “Chec ca la bunica” in caietul cu retete preferate! Daca preferi un chec sarat, incearca si reteta de Chec cu orez!

 

 

4 Comments

  1. Bea Kiss

    Buna Teo,
    sunt foarte incepatoare, dar mereu iti citesc blogul cu drag, pot sa imi zici te rog in compozitia de vanilie sau de cacaua se adauga faina? nu de alta, dar nu am gasit specificata nicaieri. Mersi frumos!

  2. Maria Juravle

    Buna. Se poate folosi și alt tip de iaurt?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.