Nuci aperitiv (Nuci cu crema sarate)

Azi pregatim impreuna Nuci cu crema in varianta sarata – Nuci aperitiv! Sunt senzationale pentru mesele festive, toata lumea le va iubi! Abia am apucat sa le pozez!

nuci aperitiv

Nuci aperitiv – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • pentru varianta dulce de Nuci cu crema, doar inlocuim parmesanul cu zahar si in loc de sare si piper pune esenta de vanilie sau rom
  • putem foarte simplu dubla cantitatile din reteta pentru sim ai multe Nuci aperitiv!
  • putem pregati cojile in avans, cu 2-3 zile inainte de a le umple cu crema
  • o data umplute, rezista pana la o saptamana in frigider, desi nu va fi cazul pentru ca vor fi un maaaareeee success!

nuci aperitiv

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Nuci aperitiv va asteapta in magazinele LIDL. Pentru sim ai multe inspiratie pentru aperitivele festive, va invit sa descoperiti retetele de pe Bucataria Lidl! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

Telina umpluta cu telemea si hrean

Crema de branza feta

Salata aperitiv cu sfecla

Creveti crocanti

Vinete si dovlecei gratinati

nuci aperitiv

Ingrediente pentru 40 bucati Nuci aperitiv

  • 1 ou marimea L-XL
  • 125g unt Pilos (foarte moale)
  • 50g Grana Padano Lovilio
  • 200g faina Belbake
  • ½ pliculet praf de copt Belbake
  • sare si piper dupa gust
  • 250g mascarpone Lovilio
  • 200g ton in ulei de masline Deluxe
  • o ceapa alba mica
  • 2 lingurite praf de usturoi

nuci aperitiv

Intr-un bol incapator punem toate ingredientele pentru crusta de nuci: ou, unt moale, Grana Padano, faina, praf de copt. Amestecam cu mixerul la viteza medie pana avem un aluat sfarmicios, care se leaga foarte bine cand il strangem intre degete.

Formam 40 de bilute de aluat, de cate 5g fiecare.

nuci aperitiv

Incingem bine aparatul special pentru nuci. Coacem nucile pana sunt usor rumenite, apoi le lasam sa se raceasca.

Folosind un cutit ascutit, taiem cu grija marginile nucilor, astfel incat sa fie cat mai uniforme.

Pregatim crema pentru umplutura, amestecand mascarpone, tonul bine scurs de ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si resturile de la cojile de nuci. Amestecam cu furculita pentru o crema cat mai omogena.

nuci aperitiv

Lipim nucile doua cate doua, cu crema de mascarpone si ton.

nuci aperitiv

Nucile aperitiv se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider si vor fi un deliciu pentru toate varstele! Sa va fie de cel mai bine! 

P.S. AICI gasiti reteta de Prajitura Nuci cu crema, in varianta dulce!

nuci aperitiv

 

 

 

 

2 Comments

  1. Flavia

    Cu ce as putea inlocui tonul? Sunt alergica la el.

    Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.