Pulpe de rata confit cu varza rosie

Daca doresti o friptura speciala pentru masa de Paste sau in general pentru mesele in familie, incearca reteta de Pulpe de rata confit cu varza rosie! Este o masa cu adevarat speciala si, totusi, se pregateste extraordinar de repede! De ce? Pentru ca pulpele de rata confit sunt deja gatite, trebuie doar sa le dai la cuptor! De unde comandam aceste delicioase pulpe de rata? De pe www.miramax.ro, desigur! Le gasiti AICI!

pulpe de rata confit cu varza rosie

Pulpe de rata confit cu varza rosie – Ce este rata confit?

Este un fel de mancare? O tehnica de preparare sau pur si simplu unul dintre acele lucruri care tine de bucataria frantuzeasca, foarte complicat si de care ti-e groaza sa te apuci? Ei bine, rata confit este un fel de mancare si totodata o tehnica de preparare a carnii si nu, nu este deloc greu de preparat! Confitul a aparut in Franta, in vremurile de dinaintea aparitiei frigiderului, ca o metoda de a conserva carnea in propria grasime. Este o procedura similiara cu macerarea, doar ca infuzam carnea cu propria grasime si arome. Astfel, pulpele de rata sunt extraordinar de fragede si suculente!

pulpe de rata confit cu varza rosie

La Miramax gasiti pulpe de rata confiate, vidate, ambalate individual. Ingredientele folosite sunt 100% naturale: pulpa de rata, cimbru, sare, usturoi. Tot ce trebuie sa facem este sa le asezam in tava sis a le dam la cuptor. Sau sa le incalzim in tigaie sau, pur si simplu, sa tinem punguta in apa fierbinte pana la topirea grasimii. Mai simplu de atat? Nu se poate!

Nu uitati ca avem si un cod de reducere pe Miramax! Folositi codul TEO10 in cosul de cumparaturi pentru 10% extra reducere!

pulpe de rata confit cu varza rosie

Ce garnitura am ales? Varza rosie, desigur. Pregatita foarte simplu, scazuta in suc de portocale si cu delicioase stafide aurii! Trebuie doar sa tocam varza rosie, o calim in unt si putin ulei pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam suc fresh de portocale, cat sa acopere toata varza. Condimentam cu sare si piper, adaugam si stafidele. Lasam totul sa fiarba la foc mic, pana varza este facuta. Noi preferam sa o lasam usor al dente. Daca in timpul fierberii lichidul scade prea mult si varza inca nu e facuta, nu e nicio problema, mai adaugam putin suc de portocale.

La capitolul vin, am ales alaturi de Pulpe de rata confit cu varza rosie un vin rosu pe care il cunoastem deja si e un favorit al familiei noastre –  12 E Mezzo Primitivo Del Salento – Varvaglione (Italia).

Vin roșu cu parfum intens de prune coapte și gem de cireșe, cu o adiere de cacao.

pulpe de rata confit cu varza rosie

Ingrediente pentru 6 portii Pulpe de rata confit cu varza rosie

  • 6 bucati pulpe de rata confit vidate
  • 100g unt
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper
  • 700-800ml suc de portocale
  • 100g stafide aurii

pulpe de rata confit cu varza rosie

Gasiti toate ingredientele folosite pentru reteta de Pulpe de rata confit cu varza rosie pe www.miramax.ro!

Apasati PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video de Pulpa de rata confit cu varza rosie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.