Supa crema de broccoli si cartof dulce este un pansament pentru stomac si pentru suflet in zilele racoroase de toamna! Coacem legumele la cuptor pentru extra savoare si folosim supa de pui sau de legume si smantana dulce pentru a obtine o supa cremoasa si plina de gust!
Supa crema de broccoli si cartof dulce – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Alaturi de broccoli si cartof dulce putem adauga si alte legume – cartofi, morcovi, conopida.
- Supa de pui se pregateste foarte usor – fierbi tacam de pui crescut lent, alaturi de zarzavat, in apa cu sare, la foc foarte mic. Ai grija sa spumezi supa des. Lasi sa fiarba foarte bine, pana apa scade la jumatate si supa este concentrata. O scurgi printr-o sita fina sau un tifon si o poti folosi imediat sau o poti congela, pentru a o avea mereu la indemana. Poti congela supa de pui in forme pentru gheata sau in pungute inchise ermetic.
- Pentru reteta de Supa crema de broccoli si cartof dulce putem folosi supa de pui, de legume sau pur si simplu apa.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Supa crema de broccoli si cartof dulce te asteapta in magazinele LIDL. Cauti retete de supa? Te invitam sa te inspiri din Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Ciorba de gulii
- Supa curry cu legume de sezon
- Crema de naut
- Supa cremoasa de conopida cu sparanghel
- Ciorba de burta
Ingrediente pentru 6 portii de Supa crema de broccoli si cartof dulce
- o capatana broccoli
- o ceapa mare rosie
- un cartof dulce
- 3-4 catei de usturoi
- o felie telina
- 2 linguri ulei de masline extra virgin Primadonna
- sare si piper dupa gust
- ierburi aromatice
- 80g Grana Padano Lovilio
- 250ml smantana pentru gatit Milbona Cremosano
- 600ml supa de pui/legume/apa
Incingem cuptorul la 180°C.
Pregatim legumele – taiem broccoli in buchetele potrivite. Curatam telina si cartoful dulce, le taiem cubulete. Taiem ceapa felii. Curatam usturoiul.
Punem toate legumele in tava, le stropim cu ulei de masline. Condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice. Coacem 25-30 min sau pana legumele sunt moi.
Punem legumele fierbinti in blender, adaugam supa, smantana dulce si grana Padano. Dam prin blender pana obtinem consistenta dorita, mai cremoasa sau cu bucati de legume.
Inainte de servire, mai dam un clocot supei.
Pentru crutoane, eu obisnuiesc la Supa crema de broccoli si cartof dulce sa tai 2-3 felii de paine, sa le trec bine prin uleiul ramas in tava dupa ce coc legumele si sa le dau la cuptorul care e deja incins, cateva minute sau pana painea e crocanta. Sa va fie de cel mai bine!