Salata de cartofi cu sos

Salata de cartofi cu sos este o idee buna in orice anotimp! Vara mergem pe o salata de cartofi cat mai light, doar cu ceapa, rosii si un dressing simplu de ulei de masline si putin mustar. Cum vine sezonul rece, salata de carofi devine tot mai consistenta si se transforma intr-o masa completa, delicioasa si ceea ce putem numi confort food sau mancare pentru suflet.

Salata de cartofi cu sos

In varianta de azi – Salata de cartofi cu sos – avem o combinatie delicioasa de cartofi, bacon, oua, ceapa verde, ceapa rosie sau salota si un sos cremos, foarte aromat. Se pregateste rapid si este genul de salata care este si mai delicioasa dupa ce a stat putin la rece si aromele au timp sa se imprieteneasca. Asa ca sfatul meu este sa o pregatiti cu cel putin cateva ore ineinte de servire, da? Si, daca o pregatiti pentru o petrecere sau o masa in familie, o puteti gati in avans cu o zi, va sta perfect la frigider.

Salata de cartofi cu sos

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Salata de cartofi cu sos va asteapta in magazinele LIDL, iar daca sunteti fan cartofi, va invitam in Bucataria LIDL sa descoperiti retete noi! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

Salata de cartofi cu sos

Ingrediente pentru 6-8 portii de Salata de cartofi cu sos

  • 500g cartofi albi mici
  • o legatura ceapa verde
  • 2 salote sau o ceapa rosie mica
  • 2-4 oua fierte tare
  • 250g cubulete bacon Pikok
  • 100g sos de maioneza Kania
  • 100g iaurt grecesc Pilos
  • 2 lingurite mustar Kania
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust 

Salata de cartofi cu sos

Cum pregatim Salata de cartofi cu sos? Mai intai fierbem cartofii in apa cu sare, pana furculita intra usor in ei. Ii scurgem din apa, ii lasam sa se raceasca foarte bine si apoi ii taiem felii sau cubulete, in functie de preferinte.

Fierbem intre timp si ouale, le curatam, le taiam cubulete. Curatam ceapa verde si rosie, le taiem marunt. Prajim cubuletele de bacon intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime, pana sunt rumenite si crocante.

Salata de cartofi cu sos

Salata de cartofi cu sos – pentru sos, amestecam iaurtul, mustarul, maioneza si zeama de lamaie. Potrivim la gust de sare si piper. Amestecam foarte bine.

Nu ne ramane decat sa asamblam salata si sa o dam la rece minim 2 ore inainte de servire.

Salata de cartofi cu sos

Sa va fie de cel mai bine si pofta buna! Cu siguranta veti iubi reteta de Salata de cartofi cu sos! Va recomand sa incercati si reteta de Cartofi quattro formaggi!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.