Hummus cu ardei copt si pui – o idee excelenta pentru un pranz rapid sau o cina de toamna! Pentru un hummus cat mai cremos, avem grija sa scoatem membrana boabelor de naut. Chiar daca pare o sarcina istovioare, merge foarte repede si ne asigura un hummus foarte fin! Am ales piept de pui marinat cu avocado, din gama Grill cu șpil si a fost delicios! Il gasiti in magazinele LIDL!
Iti place HUMMUS-ul? Incearca si alte retete inedite! In Bucataria LIDL gasiti si alte retete rapide si delicioase pentru cina sau pranz! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
Hummus cu usturoi copt si parmesan
Hummus de fasole cu ardei copt
Ingrediente pentru 6-8 portii de Hummus cu ardei copt:
- o conserva naut Freshona
- 1 ardei kapia copt, curatat de coaja
- 2 linguri tahini Kania
- 2 linguri ulei de masline extra virgin Primadonna
- sare si piper dupa gust
- 1 catel de usturoi
- o lingurita zeama de lamaie
Scurgem foarte bine nautul din coserva. Nu aruncam apa de naut – aquafaba – care este ideala pentru a subtia hummus-ul dar, daca o tinem la rece, poate fi bautat exact ca albusul de ou, pentru a obtine o bezea minunata!
Pentru Hummus cu ardei copt si pui indepartam pielitele boabelor de naut.
Punem toate ingredientele intr-un blender de mare putere si amestecam 1-2 minute. Verificam consistenta si, in functie de cat dorim sa fie de cremos hummus-ul, mai adaugam din apa din conserva.
Intre timp, pentru Hummus cu ardei copt si pui prajim pieptul de pui marinat cu avocado pe grill sau in friteuza cu aer cald.
Punem hummus-ul pe platou, il decoram cu ulei de masline, merisoare, seminte etc. La mijloc punem cubuletele de piept de pui.
Pofta buna si salvati reteta de Hummus cu ardei copt si pui, este vis! Incercati si reteta de Hummus cu masline!