Azi pregatim impreuna Rulouri cu scortisoara de post, o reteta super rapida si mega delicioasa! Putem pregati aluatul in robotul de bucatarie si e gata in mai putin de 10 minute, sau il putem framanta de mana, in functie de preferinte.
Aceste rulouri sunt niste pufosenii care vor intra in caietul vostru cu retete preferate, indiferent ca le pregatiti in perioada de post sau nu. La capitolul umplutura, puteti merge si pe crema de ciocolata, caramel sarat, magiun, gem de caise. Totul este adaptabil in functie de gusturile voastre dar si de ce aveti la indemana prin frigider sau camara. Niciodata sa nu renuntati la o reteta doar pentru ca nu aveti unele din ingrediente, incercati sa adaptati si cine stie ce reteta noua si mi-nu-na-ta veti descoperi!
La capitolul faina insa, nu imi lipseste niciodata din camara faina Baneasa! La aceasta reteta puteti folosi atat faina 000, cat si cea 650 sau cea pentru cozonac.
Cu faina Baneasa am mereu rezultate excelente, va las mai jos si alte retete vis-paradis!
Ingrediente pentru 12 bucati de Rulouri cu scortisoara de post:
- 125ml apa calduta
- 1 pliculet (10g) drojdie uscata
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingurita extract vanilie
- 80ml ulei
- 125ml lapte vegetal (ovaz, soia, migdale)
- 70g zahar
- 1 lingurita sare
- 360g faina Baneasa 650 sau 000
- 100g zahar brun
- 2 lingurite ulei
- 2 lingurita scortisoara
Glazura Rulouri cu scortisoara de post varianta 1:
- 200g crema de branza vegana
- 80g zahar pudra vanilat
Glazura Rulouri cu scortisoara de post varianta 2:
- 200g zahar pudra vanilat
- 3 linguri lapte vegetal (ovaz, soia, migdale)
Mod de preparare Rulouri cu scortisoara de post
- Punem toate ingredientele in blender sau robotul de bucatarie si le amestecam, folosin cutitul pentru framantare, pana avem un aluat omogen.
- Daca framantam de mana, amestecam apa calduta, drojdia si o lingura de zahar brun. Lasam deoparte 10-15 minute, pana face bulbuci. Intr-un bol incapator punem faina, facem o gropita in mijloc si punem amestecul de drojdie si restul ingredientelor. Framantam de mana pana aluatul este omogen si nu se lipeste de maini. Ajuta sa framantam cu mainile unse cu putin ulei.
- Formam o bila din aluat, o asezam intr-un bol curat si punem aluatul la dospit intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul, cca 2 ore.
- Lucram cu aluatul pe masa unsa cu putin ulei. Intindem o foaie de 30x40cm.
- Pentru umplutura, amestecam zahar brun, uleiul si scortisoara pana avem o pasta. Intindem pasta uniform pe toata foaia de aluat, rulam strans. Taiem in 12 bucati egale.
- Asezam in tava, lasam la dospit alte 30 minute. Intre timp, incingem cuptorul la 180°C. Coacem rulourile 25-30 minute, pana sunt aurii.
Intre timp, pregatim glazura, folosind una dintre cele doua variante de mai sus, in functie de ingredintele pe care le avem la indemana. Ungem rulourile cu glazura si reteta de Rolouri cu scortisoara de post este gata!
Sa va fie de cel mai bine!