Sarmale de post cu ciuperci

Indiferent ca tineti post sau doriti sa variati meniul saptamanal, reteta de Sarmale de post cu ciuperci este o idee buna! Bunica mea spune mereu ca sarmalele sunt greu de rulat si usor de mancat si, intr-adevar, chiar daca este o reteta care va ocupa o parte buna din zi, partea frumoasa este ca aveti sarmalute pentru cateva zile! Vezi si reteta de Sarmale de post in foi de vita!

Sarmale de post cu ciuperci

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Sarmale de post cu ciuperci va asteapta in magazinele LIDL si pentru mai multe retete de post va asteptam in Bucataria LIDL.

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci – Ingrediente pentru 50 bucati

  • 2 pungi varza murata pentru sarmale (2 kg)
  • o legatura marar si cimbru uscate
  • ceapa alba mare
  • legatura usturoi verde / 3-4 catei usturoi
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • 2 morcovi mari
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 50ml ulei de masline extra-virgin Primadonna
  • 200g orez Golden Sun
  • 2 linguri mix de condimente pentru legume Kania
  • Sare, piper
  • Boia afumata
  • 300ml passata de rosii Baresa
  • 200-300ml apa

Sarmale de post cu ciuperci

Mai intai ne ocupam de varza, pe care o lasam in apa rece pana la folosire. In functie de cat de acra/sarata ne place varza, o lasam in apa rece mai mult sau mai putin, dupa preferinte.

Pregatim legumele pentru reteta de Sarmale de post cu ciuperci – dam ciupiercile prin blender sau le taiem marunt din cutit. Taiem ardeii cubultete. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mare.  Taiem marunt ceapa si usturoiul verde. Intr-o cratita turnam uleiul de masline, punem ceapa, usturoiul, ardeii, orezul si morcovi. Le calim la foc mic pana legumele sunt sticloase. Condimentam dupa gust cu sare, piper, mix de condimente pentru legume, boia afumata.

Punem legumele calite peste ciuperci, amestecam bine. Taiem cotoarele frunzelor de varza si partile mai noduroase, apoi le taiem in bucati potrivite in functie de cat de mari/mici dorim sa fie sarmalele.

Sarmale de post cu ciuperci – cum pregatim oala? Pe fundul oalei punem crengute de cimbru si marar uscate. Acoperim cu un strat unfirm de cotoare si frunze de varza. Aranjam sarmalutele in oala, fara a le inghesui, pentru ca orezul se umfla la fierbere. Intre straturi punem cate 2 linguri de piure de rosii, il intindem cu lingura. La final, acoperim sarmalele cu varza tocata marunt si un strat de sos de rosii. Presaram cimbru, turnam 200-300ml apa. Fierbem la foc foarte mic, cu capac, pana varza si orezul sunt fierte. Timpul de fierbere variaza foarte mult in functie de varza folosita. Daca apa scade si sarmalele nu sunt fierte, mai adaugam apa (100ml).

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Reteta de Sarmale de post cu ciuperci este gata si asteapta sa o incercati, promit ca nu veti regreta! Sa va fie de cel mai bine si post cu folos!

Indiferent ca tineti post sau doriti sa variati meniul saptamanal, reteta de Saramale de post cu ciuperci este o idee buna!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.