deVrei o idee minunata pentru masa de Paste? Incearca reteta de Friptura de miel gatita lent la slowcooker! Este o friptura care se pregateste foarte rapid – iti ia mai putin de 15 minute sa pregatesti toate ingredientele si apoi ne bazam pe slowcooker-ul Crock-Pot pentru a face toata treaba!
Friptura de miel gatita lent la slowcooker – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Am folosit pulpite de miel portionate, dar la fel de bine puteti folosi pulpa de miel intreaga sau coaste, in functie de preferinte, Ajustam timpul de gatitre in functie de bucata de carne folosita. Stim ca este gata cand furculita intra foarte usor in carne.
- Pentru sos am folosit 500ml supa de legume, dar puteti folosi si o combinatie de supa si sos de rosii (250ml supa sau apa cu 250ml sos de rosii). Pentru extra savoare puteti adauga si 100ml vin alb.
- La final, pe langa o friptura suculenta si extrem de aromata, avem si un sos delicious pe baza de ceapa moale, caramelizata. Daca doriti un sos mai gros, puteti adauga 1-2 linguri de faina sau amidon desfacut in putina apa calda.
- De ce gatim friptura de miel la slowcooker? Foarte simplu: orice carne gatita la slow cooker devine extrem de suculenta, moale, cade de pe os si se topeste in gura la fiecare imbucatura. Procesul de gatire lent presupune zero interventii din partea noastra: nu trebuie sa supraveghem mancarea, se gateste singura, la temperatura mica, pastrandu-si textura si aromele.
Aparatul de gatit electric slow cooker Crockpot DIGITAL cu temporizator este in viata noastra de cativa ani si nu trece nicio saptamana fara sa il folosim! Are o capacitate de 4.7l, fiind potrivit pentru 5 persoane. Are modurile de gatire HIGH si LOW, iar aparatul atinge punctul de fierbere (100°C) in 7-8 ore pe modul LOW si 3-4 ore pe modul HIGH. Ajustam timp de gatire in functie de reteta, de cat timp avem la dispozite si de dimensiunea bucatii de carne/legume. O data ce timpul setat de noi se incheie, aparatul trece automat in modul “pastrare la cald” sau “keep warm”, carne ne pastreaza mancarea la temperatura optima pana la o durata maxima de 6 ore. Vasul detasabil se poate spala in masina de spalat vase, foarte convenabil.
Foloseste codul de reducere TEO15 – AICI – pentru 15% reducere la SLOW COOKER 4.7L DIGITAL CROCKPOT valabil pana pe 10 aprilie inclusiv.
Friptura de miel gatita lent la slowcooker – Ingrediente pentru 4 portii
- 1kg pulpa de miel
- 50ml ulei de masline
- 3 linguri mix de condimente pentru miel
- 6-8 catei usturoi
- 3 cepe albe mari
- 500ml supa de legume
- 100ml vin alb (optional)
- crengute de cimbru
- crengute de menta
Mod de preparare <em>Friptura de miel gatita lent la slowcooker</em>
- Mai intai pregatim ingredientele: portionam carnea de miel in bucati de marime potrivita, care sa incapa perfect in vasul crockpot-ului. Curatam ceapa si o taiem felii, curatam usturoiul si il trecem prin presa.
- Intr-un bol amestecam uleiul de masline, condimentele, usturoiul.
- Masam foarte bine carnea cu acest amestec. Ideal ar fi sa o lasam la marinat 5-6 ore sau peste noapte, daca avem aceasta posibilitate.
- Apoi prajim carnea (cu tot cu amestecul de ulei) in tigaie, pentru a o sigila/rumeni pe toate partile.
- In vasul crockpot-ului punem ceapa felii, astfel incat sa acopere fundul vasului.
- Turnam supa de legume, punem deasupra bucatile de carne si crengutele de cimbru si menta.
- Setam aparatul 4-6 ore pe functia HIGH, in functie de tipul de carne de miel folosita si de dimensiunea bucatilor/pulpelor de miel.
Friptura de miel gatita lent la slow-cooker este gata si promit ca e o apritie pe masa de Paste, cu efort minim in bucatarie! Iar AICI ai si alte retete la slowcooker-ul CrockPot!