Ciorba de legume

Hai să facem împreună o Ciorbă de legume minunată, plină de arome și de primăvară! Este o ciorba care poate fi de post, daca omitem oul batut sau poate fi o masa in sine daca adaugam si cubulete de piept de pui o data cu legumele. Posibilitatile sunt nenumarate!

Ciorba de legume

Fie ca ții post sau ai o dieta ovo-lacto-vegetarianală, poți încerca muuulte rețete noi, combinații spectaculoase de legume, nuci, fructe. Găsești multa inspirație în Bucătăria LIDL, iar legumele din Piața Lidl abia așteptă să ajungă în bucătăria ta!

Ciorba de legume

Ciorba de legume de azi este foarte ușor de personalizat în funcție de gusturile voastre și de legumele pe care le găsiți la piață. Pentru extra varietate de legume, am folosit si o pungă de legume congelate pentru supa Freshona. Este o combinație foarte faină, care conține praz, cartofi, morcovi, verdețuri. Nu îmi lipsește niciodată din frigider!

Ciorba de legume

Ingrediente pentru 6-8 porții Ciorba de legume

  • 50ml ulei măsline Primadonna
  • o ceapa albă mică
  • o legătură ceapă verde
  • o pungă legume congelate pentru supă Freshona
  • 2 cartofi medii
  • 2 morcovi mici
  • o felie țelină
  • o mână măcriș
  • o mână ștevie
  • 1/2 căpățână salată verde
  • zeamă de varză/borș pentru acrit
  • 3 linguri orez Golden Sun
  • optional: 1 ou bătut
  • sare si piper după gust
  • 2 cuburi baza de supă legume BIO

Ciorba de legume

Mod de preparare Ciorba de legume

  1. Mai întâi pregătim legumele, le curățăm și le tăiem cubulețe sau rondele.
  2. Într-o oală pentru supă, călim în ulei de măsline ceapa albă tăiată fin si ceapa verde tăiată mărunt, cu tot cu cozi. Le călim până ceapa devine sticloasă.
  3. Punem legumele congelate, le călim 4-5 min, amestecând des.
  4. Adăugăm cuburile pentru supă, condimentăm cu sare și piper.
  5. Adăugăm cartofii și țelina cubulețe, morcovii tăiați rondele, orezul.
  6. Turnam 3 litri de apă și lăsăm să fiarbă 20 min la foc moderat sau până legumele sunt fierte după gustul nostru.
  7. Adăugăm zeama de varză (moare) sau borș după gust, pentru a acri ciorba.
  8. Punem si verdețurile tocate mărunt: salată verde, ștevie, măcriș, pătrunjel. Lăsăm să mai dea câteva clocote.
  9. Opțional (puteți omite dacă țineți post) adăugăm treptat și un ou bătut, pentru a face zdrențe de ou.
  10. Tragem de pe foc, punem capacul și lăsăm ciorba de legume să se odihnească 20-15 minute înainte de servire.

Poftă bună și să vă fie de cel mai bine! Consulta colectia de RETETE DE POST AICI!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.