Spaghetti cu rosii coapte si burrata – o ideea geniala pentru pranz sau cina, gata in mai putin de 30 de minute! Desi folosim putine ingrediente, preparatul nostrum are foooarte multa savoare, ca o vacanta in Italia!
Spaghetti cu rosii coapte si burrata – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Folosim rosii cherry sau rosiile voastre preferate – Marmande merge perfect, la fel si Roma sau prunisoare.
- Burrata – este un tip de branza special, extrem de apreciat de catre italieni si care merge perfect in retetele de paste sau in salate. De ce? Pentru ca, practic, Burrata are o coaja din mozzarella proaspata, care se modeleaza intr-o punga speciala si apoi umplute cu smantana proaspata. De aceea vedeti tooooate acele retete delicioase pe Instagram si Tik Tok in care, cineva (un norocos sau o norocoasa) desface usor crusta de la burrata si curge un sos alb si delicios. Practic, burrata ofera ea insasi un dressing minunat, cu aroma laptoasa, foarte fina.
- Busuiocul proaspat este extrem de important in aceasta reteta sis per ca fiecare gospo-diva are deja un ghiveci de busuioc in bucatarie. Daca nu, nu va faceti griji, il gasiti proaspat cam la orice aprozar sau hypermarket.
- La fel de importante sunt uleiul de masline care trebuie sa fie extra-virgin si de foarte buna calitate, dar si otetul balsamic.
La capitolul paste, am ales pentru reteta de Spaghetti cu rosii coapte si burrata spaghetti din 100% grau dur de la Paste Baneasa, preferatele noastre de ani de zile! Gastiti foarte multe retete de paste AICI!
Ingrediente pentru 2 portii de Spaghetti cu rosii coapte
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri oțet balsamic
- sare, piper, boia afumată
- 2-3 catei usturoi
- 400g rosii cherry
- 160g spaghetti grau dur Baneasa
- busuioc proaspat
- 2 bucati burrata
Mod de preparare Spaghetti cu rosii coapte si burrata
- Setam cuptorul la 200°C, intre timp pregatim rosiile.
- Intr-un vas termorezistent punem uleiul de masline, otetl balsamic, usturoiul trecut prin presa, sare, piper, boia afumata dupa gust. Puteti folosi si ierburi aromatice, in functie de preferinte (oregano, busuioc, rozmarin, salvie).
- Amestecam foarte bine, punem rosiile, amestecam pentru a fi acoperite de sos. Dam la cuptor 10 minute.
- In acest timp fierbem pastele, in 2 litri de apa. Adaugam pastele doar cand apa clocoteste si le fierbem timpul indicat pe ambalaj, pentru a fi al dente (8 minute).
- Le scurgem, fara a le trece pe sub jet de apa rece, amidonul de pe paste ajuta foarte mult la “lipirea” sosului.
- Dupa primele 10 minute de coacere, scoatem rosiile din cuptor, le apasam usor cu o lingura de lemn.
- Dam la cuptor alte 10 minute.
- Le scoatem din cuptor, adaugam pastele si o mana de busuioc tocat marunt.
- Amestecam foarte bine. Fie scoatem pastele pe un platou, fie facem 2 portii individuale, punand in mijlocui fiecareia cate o burrata.
- Garnisim cu extra busuioc proaspat si stropim cu putin ulei de masline.
Va promit ca este o reteta delicioasa, care va fi pe gustul tuturor si pe care o veti repeta muuuuult si bine in lunile ce urmeaza, mai ales vara, cand apar rosiile noastre dulci si suculente. Pentru o varianta de post, pur si simplu omiteti burrata. Sa va fie de cel mai bine!