Tort Mille-feuille de clatite este o varianta delicioasa a clasicului Mille Feuille, cu o crema delicioasa si super rapid de pregatie. Acest desert este cu dedicatie speciala pentru toti iubitorii de clatite si ciocolata.
Aspectul sau si crema lejera il fac potrivit chiar si pentru ocazii speciale. Se apropie aniversarea unui prieten care iubeste clatitele? Iata cum il puteti impresiona! Supriza va fi impresionanta pentru toata lumea, va garantez!
Tort Mille-feuille de clatite – tot ce trebuie sa stii despre reteta – sfaturi utile
- Este esential ca smantana dulce pentru frisca sa fie foarte rece, altfel nu se va bate bine. Sugestia mea este sa o tineti la frigider cateva ore inainte de folosire sau min 15 minute la congelator. La fel si paletele mixerului si bolul in care bateti frisca.
- Eu am folosit pentru decor cacao, insa la fel de bine puteti sa folositi si putin zahar pudra, caramel sarat, fructe proaspete (afine, capsune, coacaze). Iar pentru un aspect mai deosebit, festiv chiar, folositi praline de cliocolate, macarons sau alte fursecuri fratuzesti, peste care picurati ciocolata topita.
- Este foarte important ca tortul sa stea cat mai mult timp la rece, asadar recomandarea mea este sa il lasati peste noapte la frigider. A doua zi crema va avea o tinuta foarte frumoasa intre straturile de clatite.
- La capitolul umplutura, puteti alterna un strat de crema cu unul de dulceata, de preferinta acrisoara – caise, smochine, zmeura.
Toate ingredientele pentru reteta de Tort Mille-feuille de clatite va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, retete variate pentru mesele de zi cu zi sau mesele festive, va asteptam in Bucataria LIDL.
Tort Mille-feuille de clatite – ingredient pentru 10-12 portii:
- 6 oua marimea L
- 1l lapte 3,5% Pilos
- 380g faina alba Belbake
- 50g zahar
- 1 lingurita pasta de vanilie Belbake
- 1 praf de sare
- 40ml ulei
- 100ml apa
- 250g crema Choco Nussa
- 250g mascarpone Milbona
- 250ml smantana pentru frisca Pilos
- Cacao Belbake pentru decor
Mod de preparare ort Mille-feuille de clatite
- Intr-un bol punem ouale, zaharul si praful de sare. Amestecam cateva secunde cu un tel pana omogenizam ouale.
- Turnam uleiul, apa, laptele si vanilia. Amestecam. Adaugam faina si amestecam energic pana aceasta este perfect inglobata si nu avem cocoloase.
- Din acest aluat coacem clatite in tigaia incinsa. Clatitele nu trebuie sa fie foarte groase. Din aceste cantitati ies aproximartiv +/- 20 de clatite.
- Pana coacem clatitele, pregatim crema. Pentru aceasta mixam frisca pentru smantana cateva secunde, pana obtinem o frisca ferma.
- Adaugam branza mascarpone si crema de ciocolata. Mixam totul pana obtinem o crema omogena. Punem crema la rece pana clatitele sunt gata de copt si racite.
- Pentru clatite de aceeasi dimensiune folosim un bol sau o farfurie si decupam marginile (vezi foto). Pe un platou asezam o clatita si peste ea intindem o lingura de crema de ciocolata.
- Acoperim cu o clatita si intindem din nou crema. Continuam pana cand nu mai avem clatite, la final ne ramane putina crema pentru a imbraca si tortul. Dam tortul la rece pentru minimum 4-5 ore, ideal chiar peste noapte.
Inainte de servire pudram din belsug cacao. Bon Appétit!