Pasta Gorgonzola e Noci sau Paste cu nuci si gorgonzola este reteta pe care o pregatim impreuna azi, ca o supriza la masa, pentru toata lumea! Este o reteta ideala in sezonul rece sau in momentele in care vrem sa ne rasfatam cu o masa bogata, care ne unge pe suflet!
Bineinteles, in functie de gusturi, puteti alege pentru reteta de Paste cu nuci si gorgonzola branza voastra preferata, gorgonzola dulce sau picanta. Pentru un plus de surpriza, de gust si aroma, adaugam si cubulete de speck sau pancetta. Miezul de nuca, pe care il tostam putin inainte de a-l adauga in sos, este o supriza crocanta in fiecare imbucatura, mai ales ca sosul este aaattaaaaat de cremos!
La capitolul paste, am ales, desigur, pastele noastre preferate, pastele din grau dur de la Paste Baneasa. Pentru aceasta reteta sunt ideale pastele scurte – penne, fusilli, farfalle, eu am ales penne. Cat timp fierb pastele, noi pregatim sosul, masa este gata in mai putin de 15 minute! Asa ca incepem reteta prin a pune la fiert 3 litri de apa cu o lingurita de sare si ha isa vedem impreuna de ce ingrediente avem nevoie.
Paste cu nuci si gorgonzola – Ingrediente pentru 4 portii
- 320g penne din grau dur Baneasa
- 150g cubulete pancetta
- lingurita ulei de masline
- 150g gorgonzola
- 200ml smantana dulce pentru gatit
- 100g miez de nuca
- 2-3 fire de busuioc proaspat
Mod de prepararee
- Punem la fiert 3 litri de apa cu o lingurita de sare. Cand apa fierbe, adaugam pastele, cantarim 80g pentru fiecare portie. Fierbem pastele timpul indicat de ambalaj, pentru a fi al dente. Intre timp, ne ocupam de sos.
- Intr-o tigaie incapatoare, prajim cubuletele de pancetta in ulei de masline pana sunt rumenite.
- Adaugam smantana dulce si gorgonzola. Fierbem sosul la foc mediu, pana gorgonzola este topita.
- Intre timp, tostam putin nucile intr-o tigaie, fara adaos de ulei, pentru a fi crocante. Le tocam grosier din cutit si le adaugam in sos la final, cand branza este topita. Punem si busuiocul, amestecam.
- Scurgem pastele din apa, fara a le trece pe sub jet de apa rece si avand grija sa pastram o cana din apa. Le punem direct in sos si amestecam.
- Daca simtim ca dorim un sos mai subtire, putem adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
Reteta de paste cu nuci si gorgonzola este gata si este mi-nu-na-ta! Sper sa o incercati si, icna o data va recomand pastele Baneasa din grau dur, le gasiti intr-o varietate de forme, inclusiv in varianta de paste integrale. Sa va fie cel mai bine!