Azi pregatim impreuna Fursecuri turta dulce. Iar cand spun “pregatim impreuna” nu ma refer doar la mine si voi, gospo-divele mele dragi, ci la voi si copilasii vostri. Reteta de Fursecuri turta dulce este una perfecta ca proiect de familie, o reteta pe care sa o pregatiti alaturi de copilasi si sa faceti amintiri frumoase impreuna.
Cred ca unele dintre cele mai dragi amintiri din copilarie sunt serile lungi de iarna, in care stateam impreuna cu mama la masa din bucatarie si faceam prajituri si fursecuri. Pregatirile pentru Craciun au fost mereu la rang de mare cinste in familia noastra, asta si pentru ca o regula nescrisa din Ardeal, spune ca nu esti o gospodina adevarata daca nu ai minim 6-7 prajituri de casa pe platoul pentru musafiri.
Ca de obicei, pentru preparatele mele de Sarbatori dar si de zi cu zi, folosesc faina universala Baneasa 000, care nu da niciodata gres. Au folosit-o mama si Buni Sia si a trecut ca o mostenire in bucataria mea. O recomand cu drag si avem atat de multe retete impreuna, va las mai jos cateva idei dragute, click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta.
- Gogosi rapide de post
- Chec cu cascaval
- Prajitura cu prune
- Cozonac cu nuca si ciocolata
- Cozonac cu magiun si rahat
Fursecuri turta dulce – ingrediente pentru 20 bucati:
- 500g faina Baneasa 000
- lingurita praf de copt
- lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite mix condimente pentru turta dulce
- ½ lingurita sare
- 180g unt moale, la t° camerei
- 150g zahar brun
- 1 ou marimea L sau XL
- ½ lingurita esenta vanilie
- 180g miere
Mod de preparare Fursecuri turta dulce
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam doua tavi mari cu hartie de copt.
- Punem in blender untul, zaharul, vanilia. Amestecam 5 minute la viteza medie, pana avem o spuma.
- Adaugam oul, amestecam. Adaugam mierea, amestecam.
- Punem faina, praful de copt, bicarbonatul, condimentele pentru turta dulce, sarea. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, de consistenta plastilinei.
- Modelam 20 de bilute de marimea unei mingi de ping-pong.
- Le asezam in tava, lasand 4cm intre fiecare. Coacem 10-12 minute sau pana sunt frumos rumenite.
- Lasam fursecurile sa se raceasca in tava inainte de a le muta pe un gratar pentru racire completa. Fursecurile vor fi moi cand le scoatem din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
- Decoram fursecurile cu ciocolata alba si decoratiuni de zahar sau, putem face o glazura din 180g zahar pudra vanilat, 1 lingura apa si 1 lingura miere.
Reteta de Fursecuri turta dulce e gata si cei mici o vor adora! Pastrati fursecurile in cutii inchise ermetic, rezista foarte bine chiar si 2 saptamani. Puteti pregati aluatul in avans si il tineti la congelator pana la momentul folosirii. Sa va fie de cel mai bine!