Prajitura Rumba – Prajitura Mozaic

Prajitura Rumba sau Prajitura Mozaic este o prajitura foarte speciala, cu aroma de copilarie, prezenta in caietele mamelor noastre si iubita de toata lumea. Trebuie sa o incerci Craciunul acesta!

prajitura rumba prajitura mozaic

Avem doua foi crocante de napolitana, in blat pufos de bezea, nuca si rahat, lipite cu o crema de vaniloe foarte fina. Desi pare o prajitura complicata, Prajitura mozaic este foarte simplu de realizat, singura conditie pentru reusita ei fiind…rabdarea! Blatul trebuie sa fie foarte bine racit, crema la fel, iar dupa asamblare e nevoie sa lasam Prajitura sa se odihneasca (sub presare) peste noapte. Apoi ne putem bucura de fiecare patratel delicios!

prajitura rumba prajitura mozaic

Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de Prajitura Rumba sau Prajitura Mozaic va asteapta in magazinele LIDL iar pentru si mai multe retete de Sarbatoare, va asteptam in Bucataria LIDL!

prajitura rumba prajitura mozaic

Ingrediente 30 buc Prajitura Rumba

  • 4 oua (separate)
  • un praf sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina Belbake
  • 4 linguri nuca Alesto macinata grosier
  • 150g cubulete rahat Belbake sau fructe confiate
  • 2 linurite esenta rom Belbake
  • vanilie Belbake dupa gust
  • o lingurita praf de copt Belbake
  • 150g zahar
  • 100ml lapte Pilos
  • 200g unt Pilos
  • 1 lingurita pasta de vanilie Belbake

prajitura rumba prajitura mozaic

Mod de preparare Prajitura Rumba - Prajitura Mozaic

  1. Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare pana avem o spuma moale.
  2. Adaugam 4 linguri de zahar si mixam pana avem o bezea tare.
  3. Adaugam faina si praful de copt, amestecam usor cu spatula.
  4. Adaugam rahatul, nuca, romul, amestecam.
  5. Turnam in tava de 25×35 cm si coacem la 160°, 20 min sau pana blatul e rumenit.
  6.  Rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca foarte bine.
  7. Intre timp, pregatim crema: spumam galbenusurile cu 150g zahar pana avem o crema ca o alifie.
  8. Adaugam vanilia si 100ml lapte amestecam. Punem pe foc, la baie de abur si fierbem la foc mic pana avem o crema ca o budinca moale.
  9. Amestecam in continuu. Cand avem consistenta dorita, tragem de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.
  10.  Spumam untul si il amestecam cu crema de vanilie rece.
  11. Pentru a asambla Prajitura Rumba, taiem cele 2 foi de napolitana, astfel incat sa fie de dimensiunea blatului.
  12. Punem o foaie de napolitana, jumatate din crema. Nivelam cu spatula.
  13. Asezam deasupra blatul, inca un strat de crema si finalizam cu a doua foaie de napolitana.
  14. Punem un fund de lemn peste prajitura si o greutate, astfel incat prajitura sa fie bine presata, uniform.
  15.  Lasam asa peste noapte, inainte de feliere.

Prajitura Rumba sau Prajitura Mozaic este gata si promit ca va fi un succes pe masa de sarbatoare! Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.