Reteta de desert dietetic la pahar…oare de ce? Pentru ca am o slabiciune pentru dulciuri? Se stie deja! Pentru ca incerc mereu sa controlez cat zahar mananc si caut alternativa perfecta pentru zaharul rafinat? Asta incerc eu de cand ma stiu 🙂 Dar mereu e aceeasi problema: indulcitorii au un gust ciudat si simti pur si simplu de la prima imbucatura ca nu e zahar si ceva nu e ok. Dar, in cautarea mea pentru alternativa perfecta a zaharului, am gasit Green Sugar, un indulcitor 100% natural, pe baza de stevia si eritritol.
Green Sugar nu are gustul specific de indulcitor si nu lasa acel “bitter aftertaste”,neplacut. Pentru ca se prezinta in mai multe variante: cuburi, stick-uri, pulbere, lichid, varianta cooking, care arata ca si zaharul tos dar si in varianta gelifiant, Green Sugar este foarte versatil si poate fi folosit de la indulcit cafeaua de dimineata si pana la cele mai sofisticate dulciuri si, bineintele, la copt.
Ce este stevia? Stevia este o planta originara din America de Sud, utilizata pentru indulcire inca inainte de timpurile moderne. Chiar daca stevia are un after-taste amarui, acestea nu este prezent in Green Sugar, fiind singurul indulcitor de pe piata al carui gust a fost stabilizat, adica nu modifica gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Ce este eritritolul? Un poliol non-caloric (0.2kcalorii pe gram, de 20 de ori mai putin decat zaharul) si cu o putere de indulcire de 2/3 din cea a zaharului. Eritritolul nu da tulburari intestinale, are un gust impecabil, reduce riscul cariilor si se dizolva foarte rapid in apa sau alte lichide. Eritritolul se obtine in mod natural, din porumb, prin fermentatie biologica.
Acum ca am aflat ca ne putem bucura de deserturi dlicioase fara a compromite gustul lor si fara a ne simti vinovati pentru indicele caloric mare, va propun azi un desert dietetic la pahar, super racoritor, cu o baza de brownie si o delicioasa budinca de banane. Desert dietetic la pahar este desertul din care puteti cere sumpliment fara a va simti vinovati! 🙂
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII
INGREDIENTE PENTRU NEGRESA (folosim o cana de 250ml pentru a masura ingredientele)
– 3/4 cana iaurt grecesc cu 0% grasime (170ml)
– 1/4 cana lapte slab (60ml)
– 1/2 cana cacao (60g)
– 1/2 cana fulgi de ovaz (50g)
– 2/3 cana Green Sugar Cooking (150g)
– un ou
– 1/3 cana sos de mere (80ml)
– o lingurita praf de copt
– o prize de sare
– o lingurita esenta de rom
INGREDIENTE PENTRU BUDINCA DE BANANE:
– 2/3 cana Green Sugar Cooking (150g)
– 3 linguri amidon
– 500ml lapte slab
– un ou
– miezul de la o pastaie de vanilie (sau 2 lingurita esenta de vanilie)
– o lingura unt
– o banana bine coapta
PENTRU NEGRESA: incingem cuptorul la 200°C si tapetam cu hartie de copt o tava de 20*20cm. Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si amestecam mai intai pe functia pulse si apoi la viteza mica, 2 minute sau pana avem o compozitie omogena, cremoasa. Turnam compozitia in tava si coacem 12-15 minute. Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o taiem cubulete pe care le asezam in paharele pentru desert.
PENTRU BUDINCA DE BANANE: desfacem amidonul in putin lapte, amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Intr-o craticioara punem restul de lapte, untul, Green Sugar si miezul de la pastaia de vanilie. Lasam totul sa fiaba la foc mic, pana untul e topit si Green Sugar este dizolvat. Tragem de pe foc, adaugam amidonul desfacut in lapte, amestecam bine cu telul, apoi adaugam si oul si banana pasata cu furculita. Amestecam foarte bine si punem budinca din nou pe foc, la foc mediu, 5-6 minute sau pana e bine legata, amestecand des.
Nu ne ramane decat sa turnam budinca de banana in paharele de desert, peste cubuletele de negresa, sa decoram cu felii de banana sau alte fructe si sa ne bucuram de un desert minunat, racoritor si mai ales cu putine calorii! 🙂
CONCURS: Pentru ca imi doresc ca si voi sa incercati produsele Green Sugar si sa va bucurati de deserturi minunate, impreuna cu Laboratorele Remedia am un concurs simpatic pentru voi: puteti castiga un borcan de Green Sugar si un sort de bucatarie! Trebuie doar sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa imi spuneti care e reteta voastra preferata de dulce si prima pe care ati incerca-o cu Green Sugar! Castigatorul il aflam peste 2 saptamani, cand am pentru voi o noua reteta de desert guilt-free si va fi ales prin tragere la sorti.
Astept cu drag comentariile voastre! 🙂
LATER EDIT: avem o castigatoare! Felicitari, Olaru Mihaela, astept datele tale de contact pe adresa de email teodora@teoskitchen.ro 🙂
Prima reteta care as incerca-o cu green sugar ar fi clar,aceasta,cu negresa si budinca de banane..sounds delicious si dulcele preferat sunt bomboanele rafaelllo
tiramisu
Reteta pe care as incerca-o este Lava Cake, este desertul meu preferat si inca nu am incercat sa il fac in casa.
Ma bucur mult pentru initiavia ta de a crea retete pentru cei mai putin norocosi, care momentan sunt la dieta:))
Reteta mea preferata e o negresa ciocolatoasa cu zucchini. Prima data am folosit Green Sugar pliculete pentru un cheesecake cu fructe de padure.
Ohhh, cred ca as incepe cu faimoasele briose cu ciocolata, care plac oricui! Cu Green Sugar, fireste!
Multumesc!
Reteta mea preferata si pe care as incerca-o prima data cu Green Sugar este aceasta reteta de chessecake cu ciocolata: https://teoskitchen.ro/2014/02/cheesecake-cea-mai-simpla-reteta.html
Familiei mele ii place prajitura cu branza de vaci “Rudy”, bineinteles ca o tava nu ajunge si trebuie sa fac doua :). Clar ca as incerca-o pe sarbatori cu zaharul #greensugar :). Pofta buna!
As incerca o dulceata de capsune cu green sugar
In teorie ar trebui sa mearga 😀
Pentru diminetile cu cafea si toast cu unt si gem.
Te pup, teo! Esti o super gospo 🙂
Ca tot se apropie Sarbatorile de Pasti, un desert preferat ar fi pasca fără aluat(pregătită in stil clasic cu faina sau in stil dieta Dukan). Mult succes in continuare
Ca tot se apropie Sarbatorile de Pasti, un desert preferat ar fi pasca fără aluat(pregătită in stil clasic cu faina sau in stil dieta Dukan). Mult succes in continuare
pentru ca eu nu prea mananc dulciuri,dar mai fac si pentru ca mama mea etse diabetica am incercat sa fac ceva usor ,parpid ,delicios,bineinteles cu Green Sugar care este bun si pentru diabetici ,am facut si fac mai mereu ,bezele,sunt delicioase si pentru cine are probleme
Tare curioasa as fi de crema de zahăr ars cu acest indulcitor.
Reteta mea preferata de dulce si pe care as incerca-o cu Green Sugar este pasca fara aluat cu stafide.
Bună seara. As încerca chiar aceasta rețetă de desert la pahar. Cred ca e foarte delicios.
Kinder Pingui ramane cel mai bun dulce :). Asa ca as incerca si cu Green Sugar.
Banana bread.
Am incercat reteta ta cheesecake la borcan, mi-a placut mult si Green Sugar a transformat acest desert intr-unul sanatos!
Amandina este desertul preferat si ar fi primul pe care l-as prepara cu green sugar:)
Buna ziua.
Mi-ar placea sa incerc reteta de lava chek cu acest minunat indulcitor natural.
reteta mea de dulce care este preferata si de familia mea:papanasi.
nu am incercat pana acum Green Sugar.
AS FACE PASCA FARA ALUAT CU GREEN SUGAR
Desertul meu preferat este cheesecake-ul cu căpșuni, iar rețeta pe care aș încerca-o cu Green Sugar este chiar aceasta, desert dietetic la pahar. Eu folosesc Green Sugar comprimate la cafea.
Am incercat Green Sugar in prajituri, la fursecuri, pancakes, in limonada, in cappucino ce il beau zilnic si tare mult mi-a placut!
Bună seara. As încerca chiar aceasta rețetă de desert la pahar. Cred ca e foarte delicios.
Buna! as incerca Cheesecake cu ciocolata
vara e la usa si eu inca ma mai lupt cu nazdravanii colacei…dar iubesc la nebunie si dulciurile care sunt nelipsite la noi in casa,as incerca pt prima data cu Green Sugar un TIRAMISU REINTERPRETAT, CU CAPSUNI PROASPETE!!
Tiramisu
Prima rețetă pe care aș încerca-o este prăjitura deșteaptă cu ciocolată.
Pff…cand toate sunt atat de bune e greu de ales un dulce preferat. Tocmai de aceea as incerca sa inlocuiesc zaharul cu Green Sugar in orice reteta pentru a mai reduce din numarul de calorii.