Fursecuri caramel, placerea mea “nevinovata”? Orice are caramel. Mult caramel. Si cu un pic de cioco…parca nu merge as bine caramel fara cioco. Desi cateodata, seara asa, cand imi cade glicemia sau ceva se intampla in creierasul meu si ajung precum Nigella in fata frigiderului si cu lingurita in borcanul de sos caramel sarat…merge si fara cioco! 🙂 Lasand gluma la o parte (desi mi-e destul de greu sa fac asta, doar ma cunoasteti foarte bine), fursecuri caramel sunt absolut dementiale! Se fac super usor si pot fi o aparitie pe masa de Paste!
Puteti sa pregatiti aluatul de pe acum si sa il tineti la congelator pana in momentul pregatirii iar fursecurile, o data pregatite, se pastreaza pana la 2 saptamani in borcane inchise ermetic. Ale noastre au rezistat fix 1 ora si douazeci de minute, deci stim ca rezista pana la 14 zile numai in teorie. Cel mai probabil…nu vor apuca ziua de maine! 🙂 Ca de obicei, ingredientele le-am luat de la magazinul meu de suflet, Lidl! Sunt ingrediente din gama de baza, adica le gasim tot timpul in magazine, nu doar in timpul saptamanilor tematice si sunt foarte accesibile oricui! Sper din suflet sa incercati reteta si sa se regaseasca in meniul vostru de Paste anul acesta 🙂
Pana sa trecem la reteta, trebuie, dar TREBUIE sa va reamintesc ca produsele Deluxe sunt in continuare pe rafturi in magazinele Lidl si saptamana aceasta intra produse noi, pentru rasfatul vostru total. Intreaga oferta de saptamana aceasta o puteti consulta AICI. Nu uitati ca este si un concurs foarte fain, cu premii WOW: faci cumparaturi de minimum 60 de lei si cel putin un produs Deluxe, inscrii codul unic de pe bonul fiscal prin SMS la 1857 sau aici si poti castiga unul dintre premiile campaniei.
Ingrediente pentru 24 bucati:
– 150g unt Milbona (82%grasime)
– 120g zahar Castello
– 2 galbenusuri
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake (sau esenta de vanilie Castello)
– 200g faina Castello
– 150g caramele Emotionali
– 50ml smantana Pilos pentru frisca
– 80g ciocolata Belbake
Untul si toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam cu mixerul untul, zaharul, galbenusurile si vanilia, 2 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam faina si amestecam. Vom avea un aluat tare, care se desprinde foarte usor de peretii vasului. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece cel putin o ora sau la congelator 15-20 minute. Incingem cuptorul la 190°C. Formam bilute de cca 2 cm diametru si le facem o adancitura in mijloc, folosind manerul lingurii de lemn sau degetul.
Asezam fusercurile in tava pe hartie de copt sau folie de silicon si le coacem 8-10 minute sau pana sunt usor aurii pe margini. Fursecurile se intaresc pe masura ce se racesc. Le lasam sa se raceasca complet inainte de a le umple cu caramel. Pentru caramel, topim intr-o cracticioara caramelele si smantana dulce, amestecand des. Umplem fiecare fursec cu caramel, folosind o lingurita. Lasam caramelul sa se intareasca. Topim ciocolata si o punem intr-o punga de unica folosinta, pe care o taiem la un capat cu forfecuta si decoram fursecurile. Din nou, le lasam sa se raceasca pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Nu mai spun cat sunt de bune, va las pe voi sa le testati! Sa va fie de cel mai bine! 🙂
Woow 😀 ce bine arata . Le incerc cand vine omul din voiaj, este fan caramel ( si fan teo’s kitchen adaptata la noi in bucatarie :))) )
Arata grozav de bine!
Multumesc pentru reteta!
Arată bine, cu siguranță le voi încerca!
Oare unde se poate vedea lista castigatorilor Deluxe? M-am tot uitat dar nu am vazut niciunde.
Andreea, aici gasesti regulamentul concursului: https://concurs.lidl.ro/bundles/lidlcampaign/docs/regulament__deluxe.pdf iar pe site scrie “Revenim cu lista castigatorilor” deci trebuie doar sa mai ai putintica rabdare! 🙂 Pupici!