Creveti aperitiv

Se apropie Sarbatorile si vrei sa impresionezi pe toata lumea cu aperitivele tale wow? Astazi pregatim impreuna reteta de Creveti aperitiv – o reteta super simpla care se potriveste de minune pentru mesele festive, dar nu numai. Sper ca aceasta idee sa va inspire si sa o adaugati pe lista de preparate festive, mai ales daca fructele de mare sunt pe gustul vostru.

creveti aperitiv

Creveti aperitiv – Tot ce trebuie sa stii despre reteta:

  • Condimentele pe care le folosim pentru creveti pot varia, in functie de preferinte. De exemplu, se poate adauga oregano sau rozmarin.
  • Eu am prajit crevetii, insa la fel de bine pot fi pregatiti si la cuptor. Va recomand sa ii coaceti la temperatura mare, 200-210C.
  • Pentru un aperitiv si mai aspectos, crevetii pot fi pusi pe frigarui.
  • Crevetii aperitiv sunt si mai deliciosi daca sunt serviti alaturi de un sos. Poate fi un sos picant cu rosii, un sos cu maioneza si iaurt sau un sos dulce-picant cu chili.

creveti aperitiv

Ingrediente Creveti aperitiv

  • o punga creveti Deluxe (720g)
  • 100g faina Belbake
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper Kania
  • 2 linguri boia
  • 2 linguri usturoi granulat
  • 2 linguri mix condimente pentru peste
  • 100ml ulei de masline

creveti aperitiv

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Creveti aperitiv va asteapta in magazinele LIDL.

creveti aperitiv

Mod de preparare Creveti aperitiv

  1. Inainte de orice lasam crevetii intr-o sita sa se decongeleze, apoi ii decorticam.
  2. Intr-o punga incapatoare punem faina si condimentele. Amestecam sau scuturam bine punga astfel incat condimentele sa se amestece foarte bine cu faina.
  3. Tamponam crevetii cu un servetel absorbant, apoi ii punem in punga cu faina. Legam punga si o scuturam astfel incat crevetii sa fie acoperiti bine de faina.
  4. Punem o tigaie pe foc mediu si turnam uleiul de masline. Odata ce acesta este fierbinte, punem crevetii la prajit. Ii scuturam putin de surplusul de faina inainte de a ii adauga in tigaie.
  5. Prajim crevetii pe ambele parti pana sunt frumos rumenti (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte), apoi ii scoatem pe un platou.

creveti aperitiv

Aceasta a fost reteta de Creveti aperitiv. Simplu, nu-i asa? Sa va fie de cel mai bine! Vrei si alte retete cu creveti? Fa click pe titlurile de mai jos si alege reteta preferata!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.